Riješi me! 2605 pregleda 10. prosinca 2016.

Znate li uopće što znači skraćenica OK?

OK
Dreamstime

Svakodnevno je koristite, a da niste ni svjesni njezina značenja...

Koliko ste puta prijateljima nonšalantno napisali OK podrazumijevajući da i on zna kako se u potpunosti slažete s njegovim prijedlogom, pitanjem ili konstatacijom? No, jeste li se ikada zapitali koje je pravo značenje ova dva mala, slatka slova?

Postoje čak četiri dominantne teorije koje objašnjavaju značenje ove skraćenice, ali i mnoštvo onih manje prihvaćenih.

Prva tvrdi kako je OK zapravo kratica od izraza Ola Kala koji su koristili lučki radnici grčkog podrijetla u gradovima na istočnoj obali SAD-a. Prema ovoj tvrdnji, Ola Kala je izraz jednak potvrđivanju. 

Drugo tumačenje kaže kako su profesori prestižnih američkih sveučilišta izrazom Ola Kala obilježavali besprijekorno riješene ispite svojih učenika.

Prema trećoj teoriji, OK bi mogao imati korijene u zapadnoj Africi gdje brojna plemena u svome vokabularu imaju riječ koji zvuči slično ovoj skraćenici. Njihov Izraz okeh mogao bi se prevesti kao 'naravno' ili 'nemam ništa protiv'. 

Posljednja, četvrta teorija stiže iz burnog razdoblja američke povijesti, kad su Ameri ratovali međusobno, ali i s Meksikancima. Pretpostavka se temelji na činjenici da bi se nakon bitke prebrojavali poginuli te bi svaki vojnik zabilježio koliko je on izgubio poznatih suboraca, a ako nije nikoga onda bi zabilježio OK (zerro killed = nula mrtvih).

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?

ŠERAONA

Influenceri si čitali hejt komentare: 'Riječi jako bole'

1 komentar/a

JamieParker

PRIDRUŽITE NAM SE U današnje vrijeme zaraditi novac je vrlo lako i jednostavno. 2024. je godina zarađivanja putem interneta. Ovdje sam da vam kažem da je tako lako zaraditi više od 15 tisuća dolara svaki mjesec radeći na mreži. Pridružio sam se ovom poslu prije 3 mjeseca i prvog dana rada bez ikakvog iskustva s online poslovima zaradio sam 524 dolara. Ovo je jednostavno nevjerojatno. Pridružite se ovome sada do Slijedite upute ovdje.............www.new.cash67.com