Kuglof s jabukama će vas oduševiti na prvi griz!
Sastojci:
- 225 g maslaca
- 250 g jabuka
- 300 g šećera + 200 g šećera
- 4 jaja (M)
- 330 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 120 ml mlijeka
- 250 ml burbona, konjaka ili brandyja
Priprema:
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Kalup za kuglof namasti i pospi s malo brašna.
Jabuke oguli, nareži i izblendaj i u pire. Izmiksaj 170 g maslaca s 300 g šećera u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje. Ubaci pire od jabuke i još kratko miksaj kako bi se sastojci sjedinili.
U drugoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. U smjesu naizmjence dodaj mješavinu brašna i mlijeko.
Prelij smjesu u pripremljeni kalup i peci otprilike 45 minuta. Pusti da se hladi u kalupu sat vremena, a zatim kuglof izvrni na rešetku.
Za to vrijeme pomiješaj odabrano žestoko piće s preostalim maslacem i šećerom. Kuhaj na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Pričekaj da se sirup ohladi, a zatim ga prelij preko kuglofa.
Pusti da kuglof odstoji još barem sat vremena prije no što ga kreneš rezati.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.