Teen serija 211 pregleda 30. prosinca 2022.

The Outsiders: JoomBoosova serija koja je osvojila svijet

Pixsell

JoomBoosova teen serija ‘The Outsiders' s preko 4.500.000 pregleda samo na YouTubeu, jedan je od najgledanijih digitalnih sadržaja u regiji u 2022. godini, a ostvarila je i veliki uspjeh na globalnom tržištu.

NAJGLEDANIJA WEB SERIJA 2022. U REGIJI 

'The Outsiders' je serija koji izlazi izvan okvira i u potpunosti se okreće generacijama Z i Alpha kao publici. Na samom YouTubeu, svaka epizoda ima u prosjeku preko pola milijuna pregleda što seriju stavlja na sam vrh najgledanijih serija u JoomBoosovoj produkciji i regiji. Jedan od glavnih kanala komunikacije prema generaciji Z bio je zaseban TikTok profil istog imena kao i serija, gdje isječci scena iz serije dosežu i do 600.000 pregleda.

 | Autor: joomboos joomboos

LOKALNI BREND, GLOBALNI UTJECAJ

U svijetu je preko 230 milijuna mladih koji se nazivaju 'Third culture kids', tj. ljudi koji su u relativno mladoj dobi morali promijeniti sredinu u kojoj žive te se prilagoditi novoj zemlji, kulturi i običajima. Ovo je serija koja progovara o njihovim izazovima i problemima.

Ova priča o novim počecima ispričana je iz perspektive tinejdžera Noah, koji se iz Londona zbog maminog posla diplomata morao preseliti u Zagreb i ponovno potpuno promijeniti okolinu. Sad treba pronaći nove prijatelje, uklopiti se u novo društvo i nositi se sa svim problemima tipičnim za sve tinejdžere, ali u potpuno nepoznatoj zemlji.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Zbog ove je uloge engleski glumac Josh Thorley, koji glumi Noah, stvarno iz Londona morao 'potegnuti' za Zagreb, a i ostali glumci u seriji dolaze iz raznih dijelova Hrvatske, od Istre do metropole. Cilj je da ovu seriju zavoli i publika u Hrvatskoj, ali i ona izvan naše zemlje.

NEVIĐENA INOVACIJA U MEDIJSKOJ INDUSTRIJI 

Kako je serija ostvarila iznimno veliku gledanost na svim digitalnim platformama, one najvjernije gledatelje odlučili smo i nagraditi te povezati u zasebnu zajednicu. U suradnji s web3 hubom NEAR Balkans kreirali smo NFT kolekciju 'The Outsiders' koju je besplatno preuzelo 1200 fanova, a već sada vrijednost pojedinog NFT-a iznosi između 220 i 280 kuna. Moguće je bilo preuzeti jedan od pet dostupnih 'The Outsiders' NFT-a i staviti ih na blockchain. Uz to su svi koji su preuzeli NFT dobili na kućnu adresu limited 'The Outsiders' merch te pristup zatvorenoj Discord grupi.

 | Autor: joomboos joomboos

POJAVLJIVANJE NA FESTIVALIMA I INTERES STRANIH STREAMING PLATFORMI

U trenutku pisanja ove prijave, trenutno traju pregovori za prikazivanje serije na streaming platforamama u Irskoj i Indiji, a serija je prikazana i na raznim filmskim festivalima kao što je Pula Film Festival, Four Rivers itd.

 | Autor: Pixsell Pixsell

NAJJAČI MEDIJSKI BRAND ZA MLADE

JoomBoos putem svojih kanala YouTube, Instagram, TikTok, Web, Videostar Magazin i Facebook na mjesečnoj razini ostvaruje 43 milijuna kontakta sa svojom publikom što ga čini idealnom platformom za plasiranje formata kao što su teen serije.

FORMATI KOJI POKREĆU GENERACIJE

‘The Outsiders' nije prva JoomBoosova serija koja je potpuno osvojila generaciju Z. Naime, JoomBoos već ima iskustva s proizvodnjom serija kao što su ’Teini Dnevnici’ i ‘Isti san’ za koje se nikako ne može reći da su zaboravljene jer publika, godinama nakon njihovog emitiranja, traži nove nastavke. 

 | Autor: Pixsell Pixsell

No, mega uspješne serije nisu jedino čime se JoomBoos može pohvaliti jer iz produkcije ovog medija izlazi 28 originalnih formata kao što su talent natjecanja 'Rap School' i 'Videostar', razni podcasti, vlogovi i prankovi koje stvaraju njihovi YouTuberi i TikTokeri te novi glazbeni hitovi mladih zvijezda. Svi ovi sadržaji privukli su preko 300.000 novih pratitelja u 2022. što znači da se JoomBoos već sada približava brojci od 2.500.000 pratitelja na svim kanalima.

Tvoja reakcija?