10 pregleda 15. svibnja 2016.

Ukrajina pobjednik, Nina Kraljić na 23. mjestu

jamala
Pixsell

U Stockholmu je održan pravi spektakl – finale 61. Eurosonga na kojem je Hrvatsku predstavila Nina Kraljić s pjesmom Lighthouse. Ninu su potporu dale Severina i Nina Badrić

Od 42  zemlje sudionice, u velikome finalu Eurosonga u Stockholmu nastupili su  predstavnici 26 zemalja. Po 10 zemalja kvalificiralo se u dvije polufinalne večeri. Izravno se u finale plasiraju predstavnici 'Velike petorke' – Ujedinjenoga Kraljevstva, Španjolske, Italije, Njemačke i Francuske – te predstavnik zemlje domaćina, Švedske. 

Naša predstavnica Nina Kraljić, nastupila je 17. po redu, a jučer je imala dvije generalne probe. Posebno je bila važna druga proba, tijekom koje su glasovali stručni žiriji 42 zemlje sudionice ovogodišnjega Eurosonga. 

 

U tijesnoj utrci pobijedila je Ukrajinska predstavnica Jamala s pjesmom '1944', a Nina Kraljić završila je na 23. mjestu. 

Ove je godine predstavljen nov način glasovanja – bodovi žirija zbrajali su se s bodovima televotinga. Iako se nakon objavljivanja glasova žirija činilo kako će pobjedu odnijeti predstavnica Australije, u šokantnom je obratu nakon objavljivanja bodova televotinga – pobijedila Ukrajina.

Na dan održavanja Eurosonga podršku Ninu dale su Severina i Nina Badrić. 

Tvoja reakcija?