Kao ugljikohidrati: Proteinske namirnice koje morate probati
Bademovo brašno za pizzu i palačinke
Za pripremu tijesta za pizzu pomiješajte 200 g naribane mozzarelle, 50 g krem sira (poput ABC sira), jedno jaje, pola čajne žličice morske soli, 90 g bademovog brašna, žlicu maslinovog ulja, origano i bosiljak. Za ukusne proteinske palačinke kombinirajte tri jaja, 50 g bademovog brašna i dvije jušne žlice chia sjemenki, piše misszdrava.
Cvjetača kao zamjena za rižu
Cvjetača je svestrana namirnica u proteinskim dijetama; može se koristiti kao podloga za pizzu, pire, "tijesto" za lazanje ili zamjena za rižu i kus-kus. Prema Lauren Miyashiro, urednici portala Delish.com, cvjetača preuzima okuse dodataka poput jaja i sira, stvarajući ukusna jela.
Tikvice umjesto špageta
Naribane tikvice, dobro ocijeđene i pomiješane sa sirom i jajima, čine izvrsnu podlogu za pizzu. Narezane na tanke ploške, s dodatkom sira i smotane, podsjećaju na punjene raviole. Popularni su i špageti od tikvica.
Listovi kupusa kao tortilje
Čvrsti listovi kupusa mogu poslužiti kao zamjena za tortilje. Napunite ih omiljenim sastojcima poput umaka, sira, mesa ili ribe. Priprema: prokuhajte četiri šalice vode, svaki list uronite u kipuću vodu na 30 sekundi, osušite na papiru i koristite kao tortilje.
Sir umjesto čipsa
Za hrskavi proteinski zalogaj narežite sir na ploške i stavite na zagrijanu tavu bez masnoće. Kada se polovica sira otopi, okrenite na drugu stranu. Po završetku, pospite solju i stavite malo čilija za dodatni okus.