Ako vam pomisao na proteinske dijete izaziva brigu zbog izostanka ugljikohidrata, ne brinite - imamo rješenje za vas. Ovih pet proteinskih namirnica pružaju užitak sličan ugljikohidratima, a pritom ne narušavaju dijetu
Bademovo brašno za pizzu i palačinke
Za pripremu tijesta za pizzu pomiješajte 200 g naribane mozzarelle, 50 g krem sira (poput ABC sira), jedno jaje, pola čajne žličice morske soli, 90 g bademovog brašna, žlicu maslinovog ulja, origano i bosiljak. Za ukusne proteinske palačinke kombinirajte tri jaja, 50 g bademovog brašna i dvije jušne žlice chia sjemenki, piše misszdrava.
Cvjetača kao zamjena za rižu
Cvjetača je svestrana namirnica u proteinskim dijetama; može se koristiti kao podloga za pizzu, pire, "tijesto" za lazanje ili zamjena za rižu i kus-kus. Prema Lauren Miyashiro, urednici portala Delish.com, cvjetača preuzima okuse dodataka poput jaja i sira, stvarajući ukusna jela.
Tikvice umjesto špageta
Naribane tikvice, dobro ocijeđene i pomiješane sa sirom i jajima, čine izvrsnu podlogu za pizzu. Narezane na tanke ploške, s dodatkom sira i smotane, podsjećaju na punjene raviole. Popularni su i špageti od tikvica.
Listovi kupusa kao tortilje
Čvrsti listovi kupusa mogu poslužiti kao zamjena za tortilje. Napunite ih omiljenim sastojcima poput umaka, sira, mesa ili ribe. Priprema: prokuhajte četiri šalice vode, svaki list uronite u kipuću vodu na 30 sekundi, osušite na papiru i koristite kao tortilje.
Sir umjesto čipsa
Za hrskavi proteinski zalogaj narežite sir na ploške i stavite na zagrijanu tavu bez masnoće. Kada se polovica sira otopi, okrenite na drugu stranu. Po završetku, pospite solju i stavite malo čilija za dodatni okus.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
mottomonogo
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.