Bez srama 2350 pregleda 18. veljače 2018.

5 loših beauty navika kojih se moraš odreći ODMAH!

glossier@instagram

Loše navike mogu uništiti i najljepšu kožu. Nažalost, nema čarolije protiv lijenosti i manjka brige o svojoj koži. Ovo su 5 loših beauty navika koje moraš što prije prestati raditi.

1. Stalno diranje lica

Nije riječ samo o diranju prištića, nego i o samom slučajnom dodirivanju lica zmazanim rukama. Pokušaj biti malo svjesnija o tome kada diraš svoje lice jer sigurno ne želiš po njemu širiti bakterije. 

via GIPHY

2. Češljanje mokre kose

Umjesto četke radije koristi češalj sa široko postavljenim zupcima. Iako je korištenje četke za kosu brže, ona povlači i kida tvoju kosu, a pogotovo kad je mokra i elastična. Koristi češalj na mokroj kosi i to nježno. 

via GIPHY

 

3. Grižnja noktiju

Ne samo da nije lijepo ni dobro za nokte, ali nije dobro ni za zube. Uništavaš si manikuru i pojedeš toliko bakterija da ne možeš ni zamisliti. Napravi sve da bi prestala gristi nokte jer to je jedna od najgorih navika koju većina cura ima. 

via GIPHY

4. Istiskivanje prištića 

Ne moramo ni spominjati zašto je ovo loše. Radiš si rane koje se mogu inficirati zbog bakterija koje uđu u njih. Na kraju samo ostaneš s ružnim ožiljcima. Radije posjeti kozmetičarku jer postoje i profesionalni tretmani koji uključuju istiskivanje prištića, a da nije loše za tebe. 

via GIPHY

5. Ne skidanje šminke prije spavanja 

Ne, ne smiješ samo večeras zaspati sa šminkom. Ako ju večeras ne skineš, ne budeš ni sutra, a ni dan nakon toga i samo ćeš si stvoriti ružnu naviku. Kao prvo, zmazat ćeš jastučnicu, a zmazanoća je puna bakterija. Naravno, jako je loše za tvoju kožu jer ne može disati. Pore ti se začepljuju i postaju savršena podloga za rađanje prištića. 

via GIPHY

 

Voliš biti u trendu? Otkrij koja je idealna frizura za tebe i odaberi savršenu manikuru za svoje noktiće.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell
MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!  Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;) 
 

Tvoja reakcija?

3 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Avatar Melliii

    Melliii

    Odlicno! Nisu samo one glupe fore skidaj sminku...
  • leoni98

    ja ne kužim osobe koje ne skidaju šminku, pa to koda imaš prljave ruke i ne pereš ih?!