Bez srama 852 pregleda 22. srpnja 2023.

5 stvari koje privlačne cure uvijek rade na spoju

Canva

Prvi spojevi su ponekad neugodni. Ne znate o čemu biste razgovarali ili se osjećate sramežljivo.

Eric Barker, s bloga 'Barking Up the Wrong Tree', istraživao je i pronašao najbolje teme za razgovor za prve spojeve. Neke od ovih tema će vas iznenaditi jer su u suprotnosti sa svime što vam je rečeno o čemu biste trebali razgovarati na spoju.

Evo 5 stvari koje privlačne cure uvijek rade kad su na spoju s dečkima:

1. Razgovarajte o putovanjima, a ne o filmovima

Dok Match.com kaže da biste trebali razgovarati o filmovima na prvom spoju, Richard Wiseman, autor knjige 'Quirkology: How We Discover Big Truths in Small Things' proveo je studiju koja je pokazala da je manje od devet posto parova koji su razgovarali o filmovima izrazilo želju izaći na drugi spoj, naspram 18 posto parova koji su razgovarali o putovanju.

Putovanja su bolja tema jer možete podijeliti svoja iskustva te možete razgovarati o mjestima na koja želite otići. Putovanja su tema koja svakoga može oduševiti.

2. Neka razgovor bude uravnotežen

Kada razgovaramo na prvom spoju, svrha je otkriti što više o drugoj osobi, jeste li kompatibilni i imate li neke zajedničke interese. Morate osjetiti kako vam je provoditi vrijeme s tom osobom i je li to netko koga biste voljeli ponovno vidjeti. Ovdje je važno umijeće razgovora. Ne želite biti jedini koji govori, ali ne želite ni samo slušati. Potrebna je ravnoteža.

 | Autor: Canva Canva

3. Podijelite osobne i emocionalne informacije o sebi

Kada podijelite tajnu, pomažete stvoriti osjećaj povezanosti između sebe i partnera. Arthur Aron, psiholog na Državnom sveučilištu 'Stony Brook' i njegov tim istraživača došli su do popisa od 36 pitanja koja ubrzavaju proces upoznavanja. Neka od pitanja uključuju: 'Za što se u životu osjećate najzahvalnijim?', 'Koje je tvoje najstrašnije sjećanje?' i 'Što je, ako je uopće išta, preozbiljno za šalu?'. U manje od 60 minuta postavljanjem i odgovaranjem na ova pitanja može se stvoriti veza jača od doživotnog prijateljstva.

4. Umjesto da izbjegavate kontroverzne teme, započnite ih

Stručnjak za biheviorističku ekonomiju, Dan Ariely, kaže: "Ograničili smo vrstu rasprava u koje se mogu uključiti suradnici na internetu tako što smo eliminirali njihovu mogućnost da pitaju što god žele, dajući im unaprijed postavljen popis pitanja i dopuštajući im da postavljaju samo ta pitanja."

"Pitanja koja smo odabrali nisu imala nikakve veze s vremenskim prilikama i koliko braće i sestara imaju. Umjesto toga, postavljali su pitanja koja su bila zanimljiva i otkrivaju osobne stvari, primjerice 'Jeste li ikada slomili nečije srce?'. Svi, i pošiljatelj i onaj koji je odgovorio, bili su zadovoljniji interakcijom." Naravno, ovaj savjet je u potpunosti u suprotnosti s onim što se govori da treba biti tema razgovora na prvom spoju.

5. Postavite ono jedno pitanje ako ste zainteresirani za fizički odnos i vezu

Usudite se i postavite pitanje ukoliko se želite fizički zbližiti s partnerom, piše YourTango. Budite otvoreni i hrabri!

Tvoja reakcija?