Bez srama 14704 pregleda 01. travnja 2018.

5 stvari koje se događaju tvojim grudima nakon puberteta

Pinterest

Sve je to normalno!

Grudi i bokovi, stidne dlake i prištići sve su to stvari koje se mijenjaju i pojavljuju za vrijeme puberteta.

Razumljivo je što se cure često srame svih tih promjena.

Gledaj to ovako: svi prolaze kroz isto pa čak i dečki, na svoj način. 

Promjene koje se događaju u pubertetu potpuno su normalne i dogodit će se svakoj djevojci u nekom trenutku tijekom njenih tinejdžerskih godina. 

Dio su procesa odrastanja i zato nema za bediranjem!

No jesi li znala da se tvoje grudi mijenjaju i nakon puberteta? Yup, to je istina.

Evo sedam neočekivanih stvari koje se mogu dogoditi tvojim grudima nakon puberteta.

1. One mijenjaju veličinu

via GIPHY

Iako veličinu grudi određuju faktori kao što je genetika, težina i godina, promjene u veličini se događaju tijekom cijelog života. Ponekad, grudi mogu same promijeniti veličinu zbog razvoja tkiva. Sjeti se toga sljedeći put kada će ti trebati novi grudnjak.

2. One imaju iscjedak

via GIPHY

Možda ćeš se prilično iznenaditi ako jednog dana pogledaš dolje i pronađeš iscjedak koji izlazi iz tvojih bradavica. Curkanje može doći u različitim bojama od bistre do žute do zelene do crvene i može biti uzrokovano nizom stvari koje su normalne i abnormalne. Ako ih trljaš ili vježbaš, možeš uzrokovati da iscjedak curi. Često se sam od sebe povuče, no posjetiti doktora je naš savjet. 

3. Bradavice mogu promijeniti oblik

via GIPHY

Bradavice će promijeniti veličinu i oblik kada je osoba trudna i doji. Iako se ne događa često, ali ponekad mogu same promijeniti oblik. 

4. Kvržice u grudima

via GIPHY

Kad razmišljaš o kvržicama, vjerojatno pomisliš na rak, zar ne? Pa, doktori kaže da je kvržica u grudima uobičajena za ljude u dvadesetima. To može biti uzrokovano hormonskim promjenama i fibroznim promjenama u kojima nastaju čvorovi benignih tumora. Zato je najbolja stvar za provođenje samostalnih pregleda otprilike jednom mjesečno.

5. Dlačice na grudima

via GIPHY

Dlake ti mogu rasti na bilo kojem djelu tijelo. Budite sigurna da je to potpuno normalno.  Ako ti baš jako smetaju, preporučujemo pincetu ako ih se želiš riješiti!

 

 

 | Autor:

 

Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za vas, pripremili hrpu iznenađenja. Možete odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica SaamoPetra. 

Na više od 120 strana pročitajte ekskluzivni intervju s popularnim YouTuberom Davorom Gerbusom i saznajte kako se nosi s hejterima. Tu je i intervju s licem s naslovnice - Petrom Dimić koja samo za vas otkriva kako pronaći pravu ljubav. 

U novom broju pročitajte i avanturu života JoomBoos novinarke Neli, koja je s 19 godina stavila ruksak na leđa i hrabro se uputila u Indiju. 

Bratska ljubav jedna je od najboljih i najiskrenijih veza, no ponekad nas braća i sestre izluđuju. Doznaj kako preživjeti s njima pod istim krovom. Svi znamo da nije lijepo manipulirati s roditeljima, ali JoomBoos daje trikove kako da ti ipak starci ispune svaku želju. 

Ne propusti odlične modne savjete i pročitaj kako isfurati jednu od najpopularnijih boja sezone. Otkrij pedeset nijansi žute i saznaj kako uvijek biti trendi u školi. 

U petak na kioscima potraži i super cool dar - personalizirane kartice s motivacijskom porukom koju su ručnu potpisali najpoznatiji hrvatski YouTuberi. 

 

 

Tvoja reakcija?