Bez srama 1292 pregleda 01. prosinca 2017.

8 bizarnih činjenica o dlakama

carolinacastile@instagram

Svi ih imamo, a sada ti donosimo i neke bizarne činjenice o dlakama!

Muškarci vole dlake pogotovo ako uzgajaju neku cool bradu, a mi žene ih se rješavamo što brže možemo. Ne želimo ih vidjeti nigdje - ni na nogama, ni na bikini zoni, a pogotovo ne na nadusnici! No, jesi li se ikada pitao/la koliko treba dlakama da narastu i zašto baš rastu na mjestima gdje rastu? 

via GIPHY

Donosimo ti osam bizarnih činjenica o dlakama koje će te ostaviti bez teksta!

1. Dlačice na tijelu imaju kraći rok trajanja od onih na licu, tj. na glavi (mislimo na kosu). Njihov rok trajanja je šest mjeseci.

 

via GIPHY

2. Svako od nas ima dvije vrste dlaka - velus i terminalne dlake. Velus dlake su nježnije i svjetlije, a nalazimo ih na rukama, dok su terminalne dlake duže i gušće, te ih nalazimo na bradi, intimnoj zoni i ispod pazuha. 

3. Kad smo već kod intimne zone, stidne dlake uzrokuju neugodan miris spolovila jer svaka ima žlijezdu koja luči znoj.

via GIPHY

4. Dlačice na tijelu služe kako bi zadržale temperaturu i utoplile nas po zimi. 

5. Dnevno nam u prosjeku otpadne čak 150 dlačica. 

via GIPHY

6. U našim trepavicama žive grinje zvane Demodex koje se nalaze u folikulama i žlijezdama lojnicama. Ali, nemaš razloga za brigu!

7. Dlake su najbrže rastuće tkivo u ljudskom tijelu, a najduže dlake s prsa bile su duge čak 23 centimetra. 

via GIPHY

8. Ako si se ikada pitao/la koja je funkcija obrva, odgovor je zapravo vrlo logičan - one sprječavaju da se znoj slijeva u oči

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 | Autor:

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°