Bez srama 5751 pregleda 28. listopada 2018.

Bez ove tri stvari ni jedna veza ne može uspjeti

jelena.marija / instagram

Iako smo svi drugačiji, pa su samim time i veze s ljudima koje imamo drugačije, postoje neke zajedničke vrijednosti koje u ljubavnim vezama moraju postojati da bi one bile uspješne

Svaki pojedinac u vezi traži nešto drugo. Nekome je najvažnija pažnja, drugome povjerenje, a trećemu nešto treće. No, postoje te neke vrijednosti koje moraju biti isunjene u svakoj ljubavnoj vezi kako bi ta veza mogla funkcionirati i uspjeti. Your Tango piše kako se radi o ove tri stvari koje su najvažnije u svakoj ljubavnoj vezi.

1. Zajedničke vrijednosti 

via GIPHY

Iako često čujemo onu "suprotnosti se privlače", najčešće takve veze teško uspijevaju. I pritom ne mislimo na suprotnosti u smislu - djevojka sluša Justina Biebera, a dečko baš jako voli Eminema. Ovo se više odnosi na one malo dublje i presudnije životne vrijednosti, koje partneri ipak moraju dijeliti kako bi njihova veza mogla funkcionirati.

Pritom mislimo na vrijednosti poput razumijevanja jedno drugoga, uvažavanja tuđeg mišljenja, znatiželje prema osobi s kojom jesi, izazivanje te osobe da svakim danom bude sve bolja, podrške koju toj osobi pružate i zalaganje za slične životne ciljeve. Bez ovoga nema ni uspješne veze.

2. Komplementarne vještine

via GIPHY

Najjednostavniji način za objašnjenje ove druge točke jest - kada ona radi stvari na jedan način, a on iste stvari može napraviti na neki drugačiji način. Kada jedno drugoga nadopunjujete u vezi nema sretnijih osoba od vas. Uvijek si međusobno možete uskočiti kada negdje 'zaškripi' i pružiti ruku jedno drugome kad vam je teško. Ako ne prolazi jedan način rješavanja problema, tu je drugi. A ovakvih međusobnim nadopunjavanjem veze mogu zaista daleko stići. Ipak, najvažnija je ova treća stvar...

3. Međusobno poštivanje

via GIPHY

Iako se nalazi na trećem mjestu ove liste, poštovanje prema osobi s kojom jesi je prvi i osnovni prioritet u svakoj ljubavnoj ili bilo kakvoj drugoj vezi. No, tu opet počinjemo od samih sebe. Prvo moramo poštovati sebe da bismo mogli poštovati drugu osobu, pa kada to osiguramo, možemo zakoračiti u ljubavnu vezu. 

No, to poštovanje prema drugoj osobi je prvo i uvijek najvažnije. Vjerojatno je da vam se ponekad, možda čak i često, neće svidjeti njegovo/njeno mišljenje ili ga nećete dijeliti, vjerojatno ćete se svađati, miriti, biti jedno drugome prijatelj, šef, ljubavnik, savjetnik, ali vrijeđanju i osudama u vezama nema mjesta. Ako ne poštuješ osobu koju smatraš svojim partnerom, onda je ni ne zaslužuješ.

Prvu knjigu hrvatskog youtubera TheSikrt "Gola istina: Bez cenzure", u kojoj otkriva sve tajne o svom životu i pismo tajne obožavateljice, možete kupiti na svim Tisak prodajnim mjestima, u Tisak Media Centrima i na Žutom Kliku po cijeni od 69,90 kuna. 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Istina je