Bez srama 4417 pregleda 19. veljače 2018.

Bez straha do petice: Uz ovih 12 trikova rasturit ćeš učenje

Učenje i uspjeh
Dreamstime

Vrijeme je da napraviš plan kako ostvariti svoje ciljeve. Iskoristi savršenu priliku i fokusiraj se na učenje kako bi dobivao bolje ocjene i time ostvario svoje ciljeve u školi, ali i u drugim područjima života.

 

via GIPHY

1. Postavi ciljeve u učenju

Nikada ne podcjenjuj snagu svojih želja i ciljeva, sve je u tome da si kažeš na glas ono što želiš ostvariti. Ali, zapitaj se jedno bitno pitanje: Postavljam li si realistične i ostvarive ciljeve? Ako si zadovoljan sa ciljevima koje si postavio, produži na savjet broj 2. 

via GIPHY

2. Napravi plan za učenje

Vrijeme je svetinja, a to najbolje znaju učenici koji nisu ništa učili, a sutra ujutro im je test. Sada je, naravno, prekasno. Ključ toga da prestaneš biti kampanjac i kreneš učiti na vrijeme je da napraviš plan učenja. Riješit ćeš se stresa i bolova u želucu jer opet odlaziš na test nespreman. Kada imaš plan organiziran si i bolje ćeš iskoristiti vrijeme. 

via GIPHY

3. Uzimaj pauze dok učiš

Svi smo mi ljudi i nitko ne može ostati skoncentriran bez uzimanja vremena za odmor od rada koji si uložio. Odi prošeći desetak minuta, napravi si kavu i popričaj s nekim. Ako misliš da tako samo odugovlačiš, to nije točno. Male pauze ne samo da mogu poboljšati koncentraciju, nego i produktivnost. Zato, odmaraj tu i tamo!

via GIPHY

4. Koristi tehnologiju

Naravno da dobri stari papir i olovka još uvijek imaju svoju svrhu, ali je uvijek dobro da proširiš platforme na kojima učiš. Postoje videi na YouTubeu, blogovi, forumi, pa čak i aplikacije koje ti mogu biti korisne za učenje. Iskoristi sve što možeš samo da si olakšaš.

via GIPHY

5. Ispitaj se

Pripremi se za pritisak koji donosi test, kao što su pamćenje velikog broja informacija, datuma, brojeva i riječi. Dobro je da se ispitaš nakon svakih nekoliko stranica ili poglavlja koje naučiš. Nemoj se brinuti ako ne odgovoriš sve točno, još uvijek imaš bilješke i knjigu i možeš sve provjeriti i ponoviti mali ispit na sebi još puno puta. 

via GIPHY

6. Nađi ravnotežu

Ovo je savršen trenutak da pitaš samog sebe je l' još uvijek funkcioniraš. Umjesto da se samo žališ jer nikad ne spavaš i zbog toga što jedeš samo nezdravo, radije se pokreni i napravi nešto oko toga. Napravi tu promjenu i vidi pozitivne rezultate koje donosi na tvoje učenje. Tako se motiviraš da i ubuduće imaš zdravu ravnotežu i da držiš sve pod kontrolom.

via GIPHY

7. Budi pozitivan

Tvoj stav jako utječe na to koliko ćeš učiti i koliko ćeš posla zapravo obaviti. Ako nastaviš govoriti da to ne možeš i da ne znaš, to te neće nikako pokrenuti i samo ćeš si napraviti učenje još većom tlakom. Umjesto toga, fokusiraj svoje misli na pozitivan rezultat koji ćeš dobiti nakon učenja i iskoristi svoju snagu da to i ostvariš. Kada si pozitivan, imaš manje stresa u glavi i više mjesta za produktivnost.

via GIPHY

8. Surađuj s partnerima za učenje

Vrijeme je da si nađeš kompiće koji će biti tvoja ekipa za učenje. Ključ ekipe za učenje je da si siguran da s tom ekipom funkcioniraš dobro u radnom okruženju. Ako se ne možete stalno nalaziti da skupa učite, napravite grupni chat na WhatsAppu i tako si možete međusobno pomagati. 

via GIPHY

9. Pričam ti priču 

Svima je zanimljivo čitati ili slušati dobru priču, ne samo zato što su zabavne, već pomažu da zapamtiš ključne informacije, detalje i elemente. Možeš primijeniti tehniku pričanja priče na svoje učenje tako da u nju uključiš važne informacije iz svog gradiva. Što luđa priča, to bolje! Svi pamtimo ludosti, zar ne?

via GIPHY

10. Stvori rutinu za učenje

Tvoja rutina za učenje je puno više od toga što ćeš učiti i kada. Jedan od najbitnijih elemenata je okruženje i prostor u kojem učiš. Nađi mjesto za učenje koje je tiho i nema puno toga što ti može odvraćati pozornost. Super savjet je i mijenjati mjesto tu i tamo da stvoriš dinamiku.

via GIPHY

11. Challenge time

Kada znaš da se spremaš za dugo učenje teškog gradiva i da će ti oduzeti puno vremena i živaca, stvori si male izazove koji će te motivirati. Istraživanja kažu da što ti je mozak više motiviran i uzbuđen, to ti mozak bolje radi.

via GIPHY

12. Razgovaraj s profesorima

Sve probleme i pitanja koja imaš vezana uz nadolazeći test odi riješi s profesorima. Oni najbolje znaju odgovore, ali ćeš i pokazati da ti je stalo da dobiješ dobru ocjenu i da si zainteresiran za njihov predmet što profesori cijene

via GIPHY

U slobodno vrijeme igraš igrice? Saznaj zašto je The Sims najbolja igrica svih vremena i pogledaj kako napraviti konja od sebe

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!  Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)  
 

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Avatar miss

    miss

    najbolje je da uzmes power nap od 20 minuta i onda si kao nov! malo si čorkaš i onda učiš kao grom
  • leoni98

    Napravi pauze dok učiš!! Istina, ne možeš bubati stalno!