Bez srama 639 pregleda 23. rujna 2019.

Influencerica prozvala sve koji si retuširaju Instagram fotke

cathycostellox/Instagram

"Svi koji to rade očito nisu zadovoljni sobom", rekla je Cathy za one koji fotošopiraju sve svoje fotke na Instagramu i oplela po njima.

"Savršenstvo je bolest nacije. Lica prekrivamo tonom šminke. Stavljamo botoks, čak i gladujemo da dođemo do savršene veličine. Pokušavamo nešto popraviti, ali ne možete popraviti ono što ne možete vidjeti. Duša je ta koja treba operaciju. Vrijeme je da se zauzmemo za sebe. Kako možete očekivati ​​da vas netko drugi voli ako ne volite sebe?", napisala je na svom Instagram profilu američka glumica Julia Roberts.

via GIPHY

Upravo s ovom izjavom slaže se i model Cathy Costello, koja je u novom intervjuu za Her 'oplela' po influencerima koji fotošopiraju svoje Instagram fotke.

'Uskraćivala sam si hranu'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Practice what you preach. #bodypositive

A post shared by Cathy Costello ⚡️ (@cathycostellox) on

U epizodi talk showa 'Girls With Goals' ispričala je kako si je kao tinejdžerica uskraćivala hranu, samo kako bi ostala mršava i još više mršavjela. Ganjala je ideale koje joj je društvo zadalo kao normu, a tek je kasnije shvatila koliko je to što radi pogubno za nju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Been a min

Objavu dijeli Cathy Costello ⚡️ (@cathycostellox)

Nakon što je krenula na fakultet promijenila je razmišljanje i odlučila više brinuti o sebi. Prestala se uspoređivati s drugima i nedostižnim zahtjevima društva te na svom profilu otad objavljuje samo neretuširane fotke. Upravo iz tog razloga isprozivala je one koji i dalje bolesno retuširaju svoje fotke i tako mladim ljudima, posebno djevojkama, zadaju krive vrijednosti.

'Žao mi ih je'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

For years, pancakes were on my “forbidden” list of foods. The thought of eating one of my forbidden foods, such as pancakes, would give me really bad anxiety, to the extent that I could end up in tears. Throughout the years, I’ve learnt to cope with how my mind works when it comes to food, a lot of it by myself but a good chunk of it from professional help. My relationship with food has never been easy, but the fact that I was able to eat a pancake, with only a smidgeeeee of guilt, might seem absolutely ridiculous to many, but for me, it’s really letting me see how far I’ve come, and am continuing to go. I know I talk about #bodypositivity a lot, but there’s a reason. I know what it’s like to dislike your body, and have an unhealthy relationship with food, and I don’t like the thought of others thinking they’re alone. Let’s normalize #bodypositivity and all of the conversations that come with it, even if it is just about a silly little pancake 😋 #bodypositive #food #progress

A post shared by Cathy Costello ⚡️ (@cathycostellox) on

"Ljudi imaju potrebu izgledati što savršenije, a kada vidite fotke, možete vrlo lako primijetiti koje su retuširane, a koje ne. Kad vidim nekoga da objavljuje fotke koje je prije toga obradio u photoshopu, bude mi žao te osobe", zaključila je Cathy te poručila svima da promjena počinje sa svakim od nas. 

Ako jedan od nas prestane to raditi, potaknut će i druge, smatra Cathy. Jer, obrađena fotka na Instagramu vodi u puno dublje probleme, koje Cathy navodi na svom primjeru gore...

Isti 'trend' prihvatile su i brojne zvijezde, poput Demi Lovato, koja je nedavno objavila neobrađenu fotku u bikiniju i oduševila javnost.

Možda te zanima... Demi objavila fotku u badiću i progovorila o najvećem strahu

 

Krenule su prijave za prvi hrvatski hip hop talent show - Rap Camp. Prijavi se i postani rap zvijezda, od rime napravi ime i osvoji ugovor u vrijednosti od 100.000 kuna. Požuri, jer prijave traju do 14. listopada.

 | Autor:

Tvoja reakcija?