Bez srama 254 pregleda 02. listopada 2023.

Još nisi pronašla dečka na dating aplikaciji? Evo razloga!

Canva

Nemate sreće s aplikacijama za upoznavanje? Možda nije do vas, nego do vašeg profila!

Mali i nenamjerni pogrešni koraci, poput zastarjelih fotografija ili lošeg izborta riječi, mogu uzrokovati neželjene posljedice. No dobra je vijest da se ove pogreške mogu popraviti! U nastavku vam donosimo devet načina na koje svoj profil na aplikacijama za upoznavanje možete osvježiti.

Ovo je devet malih, nenamjernih pogrešaka koje žene rade na svojim dating profilima:

1. Nekorištenje vaših najboljih fotografija

Svi želimo dobiti kompletan paket - atraktivnog partnera s odličnom osobnošću. No, budimo realni, i žene i muškarci na dating aplikacijama prvo gledaju fotografije druge osobe. Ukoliko želite da vaše fotografije dobro izgledaju, trebate pripaziti na nekoliko stvari. Fotografije uslikane iz daljine ili bez dobrog fokusa odaju loš dojam, kao i fotografije na kojima se nalazi samo vaše lice ili koje su zastarjele.

Ronnie Ann Ryan, trenerica za dejtanje za žene, savjetuje objavljivanje tri do pet fotografija koje prikazuju i vaše tijelo i lice. "Ovo je tvoj profil, pa bi trebala biti sama na njemu", kaže ona. "Iznenadili biste se koliko žena objavljuje fotografije s djecom, kućnim ljubimcima, prijateljima ili čak drugim muškarcem." Nasmiješite se i odjenite odjeću prikladnu za izlazak.

 | Autor: Canva Canva

2. Imate predug profil

Vaš online profil za upoznavanje nije mjesto za početak pisanja vaših memoara ili autorskog teksta. Muškarci bi trebali moći pogledati vaše slike, pročitati nekoliko promišljenih rečenica i odlučiti žele li vam poslati poruku. Ciljajte na 300 riječi ili manje.

3. Previše generičan profil

Umjesto da napišete nešto općenito poput: "Uživam vježbati, putovati i provoditi vrijeme s prijateljima", dajte sočnije detalje. Koje sportove konkretno volite? Koje je najbolje putovanje na koje ste ikad otišli? Što vi i vaši prijatelji radite zajedno? "Pojedinosti su početak razgovora", kaže Ryan. "Zanimljivi profili privlače zanimljive ljude."

4. Nabrajanje stereotipno "ženskih" interesa

Vaš profil bi trebao predstavljati vas, ali ne zaboravite da pokušavate privući i muškarce. Ako navedete samo stereotipne ženske interese, poput romantičnih komedija, baleta ili pilatesa, možda nećete privući onoliko muškaraca koliko biste željeli.

"Profil koji bi privukao dečka trebao bi izgledati drugačije od profila koji bi privukao prijateljicu", kaže Ryan. Podijelite više univerzalnih interesa koji bi mogli biti dobre ideje za spoj. Isto vrijedi i za knjige, filmove i TV emisije koje navodite kao omiljene. Muškarci vole lijepo lice, ali također žele osjećati da imaju nešto zajedničko s osobom s kojom izlaze.

 | Autor: Canva Canva

5. Zaboravite na karakteristike koje vaš muškarac mora imati

Postoji velika razlika između standarda i zahtjevnosti. Objavljivanje popisa specifičnih, često površnih, zahtjeva - visina, dob, karijera - jako je odbojno za muškarce. Također ograničava broj mogućih partnera koji bi vam se javili. Nemojte biti tako sigurni da već znate sve o muškarcu svojih snova. Niste ga još upoznali!

6. Previše ste negativni

Slično tome, mnoge žene navode ono što ne žele kod partnera, umjesto onoga što traže. "Žene bi mogle pomisliti da će ovo ukloniti loše partnere, ali neće", kaže Ryan. Samo izgledate cinično. Puno je bolja opcija navesti pozitivne osobine koje želite kod partnera. 

7. Previše pričate o prošlosti

Vaš profil nije mjesto za raspravu o vašoj povijesti veze, traumama iz djetinjstva ili osobnim krizama. Nije ni prvi spoj... ni drugi. Ako sve bude u redu, vi i vaš novi dečko možete razgovarati o svemu tome s vremenom. Do tada se usredotočite na sadašnjost i što je još važnije, budućnost.

 | Autor: Canva Canva

8. Odgovaranje — čak i kada niste zainteresirani

Ako slijedite sve ove savjete, sigurno ćete dobiti više poruka na svom profilu na aplikaciji za upoznavanje. Naravno, nećete htjeti izaći sa svima koji vas kontaktiraju. I to je u redu! Muškarcima je draže ne dobiti odgovor od vas nego dobiti poruku u kojoj piše: "Oprosti, nisam zainteresiran."

9. Nikad ne mijenjate profil

Što češće ažurirate svoj profil, to će vas algoritmi web-mjesta za upoznavanje češće predlagati kao partnera drugim korisnicima. Iskoristite ovo u svoju korist! Ne brinite o promjeni pisanog dijela svog profila, osim ako jednostavno ne morate dodati novu omiljenu knjigu, piše YourTango.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

 | Autor: RTL RTL

Tvoja reakcija?