Bez srama 717 pregleda 05. kolovoza 2020.

Lani 'puknuo film': Imam celulit i baš me briga!

lalana/Instagram

Pjevačica i poduzetnica Lana Jurčević na Instagramu je objavila svoju fotku ispred ogledala i progovorila o stvarima koje bi nam trebale biti skroz normalne, ali još nisu.

"Uprasila sam se, imam celulita, trenutno sam fokusirana na neke druge stvari, na posao, na kreativnost nego na peglanje nedostataka i baš me briga", poručila je Lana na Instagramu.

Objavila je i fotku sebe ispred ogledala te napisala poduži post o tome kako su upravo nesavršenosti ono što nas čini savršenima. Koliko god zvučalo kao klišej.

'Puknuo mi je film'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Repost: @la_piel REALNOST. Cijeli zivot sam se bavila sportom i bila fit, sve je bilo na svom mjestu, nije trebao ni photoshop. U svijetu gdje su savrsenosti bile neophodne za uspjeh, vjerujem da su nesavrsenosti danas, upravo ono sto nas cini stvarnima i bliskim vama koji citate. Svoj fizicki izgled sam stavila na sporedno mjesto, priroritete dala nekim drugim stvarima... Vise sam se posvetila poslu, stvaranju i kreativnosti, nego ‘peglanju’ nedostataka. Neke od nas cijeli zivot pate da dosegnu slike sa instagrama, iz casopisa... a neke su vec dio tog svijeta (evo me :)) i ako slucajno nisi takav kakav se ocekuje da budes: ‘savrsen’ opet nije dobro. Mozda je cak i gore, jer je uvijek tisucu ociju uprto u tebe. Iako su me sto puta poskrivecki snimali i fotkali na plazi, (btw nikad mi to nije bilo ugodno, ali vise zbog ne imanja privatnosti), ali ove godine (u dan i pol mog ljetovanja), bilo mi je neugodno. Jer ajme, kakva cu ispasti na tim slikama... Nemam kontrolu nad tim, snimali su me iz bazena, pa sa lezaljki, imali moje snimke u svojim telefonima, i tko zna gdje je to zavrsilo... Onda mi je pukao film i odlucila sam snimiti ovaj video. Jer znam da vas je stotine i stotine tisuca koje imaju taj ‘problem’. Ne osjecamo se dovoljno dobro u svojoj kozi. Sram nas je ponekad. A nekad i cesto. Mozda smo realne u procjeni, mozda nismo, ali hej, ipak je to moja koza. Jedina koju imam. Bar je glatka ako nista drugo 😊 Zelim li to mijenjati? Zelim. Ali ne da udovoljim ikome, osim SEBI. Zelim se posvetiti vise svom zdravlju, organizmu, vjezbati... a to samo po sebi donosi rezultate. U estetskom smislu. Do tada - hajdemo se prihvatiti kakve jesmo i jednostavno si nekad dati oduska i ne osjecati griznju savjesti. Treba ponekad i sebi oprostiti 🙏🏼 Podijeli i ti svoju pricu ako zelis... ❤️ Bilo u komentar ili jednostavno objavi ‘pravu sliku’ sebe i stavi #StvarnaJA Ovo su vremena u kojima se trebamo podrzavati, pogotovo jedna drugu. 👩🏻‍🤝‍👩🏼 Ja sam za to da se borimo za ovakve teme, ali ne mogu sama... treba mi vasa pomoc. 🙏🏼💪🏻 #StvarnaJA

Objavu dijeli La Lana (@lalana)

"Cijeli život sam se bavila sportom i bila fit, sve je bilo na svom mjestu, nije trebao ni photoshop. U svijetu gdje su savršenosti bile neophodne za uspjeh, vjerujem da su nesavršenosti danas upravo ono što nas čini stvarnima i bliskim vama koji čitate. Svoj fizički izgled sam stavila na sporedno mjesto, prioritete dala nekim drugim stvarima... Više sam se posvetila poslu, stvaranju i kreativnosti, nego ‘peglanju’ nedostataka. Neke od nas cijeli život pate da dosegnu slike s Instagrama, iz časopisa... A neke su već dio tog svijeta (evo me) i ako slučajno nisi takav kakav se očekuje da budeš: ‘savršen’, opet nije dobro.

Možda je čak i gore, jer je uvijek tisuću očiju uprto u tebe. Iako su me sto puta skrivećki snimali i fotkali na plaži, ove godine (u dan i pol mog ljetovanja), bilo mi je neugodno. Jer ajme, kakva ću ispasti na tim slikama... Nemam kontrolu nad tim, snimali su me iz bazena, pa s ležaljki, imali moje snimke u svojim telefonima, i tko zna gdje je to završilo... A onda mi je puknuo film i odlučila sam snimiti ovaj video. Jer znam da vas je stotine i stotine tisuća koje imate taj ‘problem’. Ne osjećamo se dovoljno dobro u svojoj koži. Sram nas je ponekad. A nekad i često. Možda smo realne u procjeni, možda nismo, ali hej, ipak je to moja koža. Jedina koju imam.

'Treba ponekad i sebi oprostiti'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔈🔈🔈🔈 Pustite sad sliku... citajte tekst (swipe left)

Objavu dijeli La Lana (@lalana)

Želim li to mijenjati? Želim. Ali ne da udovoljim ikome, osim SEBI. Želim se posvetiti svom zdravlju, organizmu, vježbati... A to samo po sebi donosi rezultate. U estetskom smislu. Do tada - hajdemo se prihvatiti kakve jesmo i jednostavno si nekad dati oduška i ne osjećati grižnju savjesti. Treba ponekad i sebi oprostiti", iskreno je napisala Lana.

Pridružile su joj se i brojne druge cure

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Potaknuta @lalana odlučila sam opet progovoriti i supportati sve ŽENE i MUŠKARCE. Tko me prati dugo, zna za moju borbu s bulimijom. Dugo mi je trebalo da prihvatim samu sebe, sa nadošlim kilama, strijama i celulitom. Dugo mi je trebalo da se opet iskreno smijem i shvatim površnost i nebitnost “tog problema”. Meni je došao “on”, naučio me da volim samu sebe u svim oblicima. Naučio me da se smijem i kad mi se ne smije. Naučio me da su vani ozbiljni problemi, a kako “on” kaže: “najlakše je skinuti kile.” Meni je trebao “on” da se konačno prihvatim, ali je došao tek kada sam ja prihvatila sadašnjost. Bez gledanja u prošlost, bez srljanja u budućnost. Tek kad zavolite sada, doći će ljepše sutra. Ja sam voljela žena sa svim svojim manama, a što je najbitnije, ja volim sebe! Nismo savršeni, svi imamo dobre i loše dane, mjesece, godine. Svi smo ponekad van “naučene forme”, ali najbitnije je da u svim tim trenutcima volimo sebe, druge i bit ćemo voljeni. Voli vas P. #nisisama #stvarnaJA #šiksik

Objavu dijeli #ŠIKSIK (@paulasik)

Ispod fotke je dobila tisuće komentara podrške, a mnoge cure su, potaknute ovom njenom objavom, učinile isto i objavile fotke svojih savršenih nesavršenosti uz hashtag #stvarnaJA. Među njima je i influencerica Paula Sikirić, koja se dugo borila s bulimijom i depresijom te su joj trebale godine da zaista prihvati sebe.

Pridružile su se i anonimne djevojke na Instagramu sa svojim pričama i podržale jedna drugu, što je od svega i najbolji dio ove priče! Bravo Lana!

 

U ljetnom broju JoomBoos Videostar magazina pronađite najsočnije priče!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MariaZubi

    Opa Ima nje ja mislila da je mrsava