Bez srama 643 pregleda 25. listopada 2016.

Najgora bol? Uz ovih 7 trikova lakše ćeš preživjeti mjesečnicu

Menstruacija
Dreamstime

Topla kupka je uvijek dobro riješenje, ali postoji i posebna hrana koja može pomoći

Oni dani u mjesecu teret su svake žene. I dok ih neke ni ne osjete, druge se previjaju od bolova. Ako si i ti jedna od ovih manje sretnih, evo par savjeta kako lakše preživjeti one dane u mjesecu:

1. Umjereno s tabletama. Iako razne tablete protiv bolova pomažu brzo ukloniti bol, nemojte se "kljokati" s njima jer bi vam moglo pozliti.

2. Smanji sol i kofein! Poznato je da slana hrana jako napuhuje, zato se pokušaj sudržavati od dodatnog soljenja i kave (ako ju piješ) i raznih pića s kofeinom poput Cole. Manje ćeš biti naduta pa ćeš tako imati i manje grčeva.

3. Termofor je spas! Toplina će zaustaviti grčeve i bolove u tijelu i pomoći da se osjećaš opušteno. Ako nemaš termofor, zagrij ručnik na radijatoru. I to će odlično poslužiti!

4. Jedi puno kalcija. Hrana poput brokule, jogurta, kupusa, kelja, špinata i mlijeka će se prirodnim putem boriti protiv grčenja mišića i ublažiti grčeve. 

5. Topla kupka. Vrlo pametno riješenje za opuštanje. Napuni kadu s puuno tople vode i opusti se kojih pola sata. Umirit će te i pokoja kap tvojeg omiljenog eteričnog ulja.

6. Tamna čoksa. Kockica, ili dvije, tamne čokolade tijekom bolne menstruacije potiče izlučivanje serotonina što će vam pomoći da se dobro osjećate. Tjeskoba i promjene raspoloženja koje su česta pojava u tim danima “otopit” će se iste sekunde kada čokolada uđe u vaše tijelo.

7. Umjerena tjelovježba. Izlazak na zrak, šetnja, rastezanje poput joge te lagano trčanje ublažit će mnoge neugodne simptome bolne menstruacije.Kad vježbamo, oslobađa se endorfin, hormon sreće, što će spriječiti zatezanje mišića.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?