Bez srama 1312 pregleda 23. listopada 2017.

Nije da smo lijene, ali... Pronašli smo kako vježbati, a ne vježbati

Ne razumiješ one koji obožavaju nogomet ili rukomet, još manje razumiješ one koji se stvarno ozbiljno bave nekim sportom. Pogledaj 6 načina treniranja za cure koje mrze sport.

Želiš ostati biti aktivna i ostati fit, ali problem je u tome što ti mrziš sport. A dok neki stvarno uživaju u sportu, ti radije gledaš i sjediš na klupi. I iako nisi sportski tip i možda stvarno ne razumiješ one koji su ovisni o nekom sportu kao što su nogomet, rukomet i slično. Ali znaš što? To je sve ok i moguće je ostati fit i biti aktivan bez ozbiljnog bavljenja sportom. 

 

1. Pleši (kao da nitko ne gleda)

Plesanje je odličan način sagorijevanje kalorija. Mogućnosti su brojne: plesanje zumbe, praćenje rutine hip- hopa na YouTubeu ili čak možeš izmisliti vlastiti ples sa svojim prijateljima. Ako nisi ljubiteljica sporta i manjka ti samopouzdanja u sportskim sposobnostima, zaboravi na vlastiti ples i drži se zumbe. Činjenica je da od plesa nećeš imati koristi ako se brineš o tome kako izgledaš dok plešeš i slično, zato pleši kao da nitko ne gleda. 

via GIPHY

2. Vozi bicikl ili šeći više

Kada je zgodno i sigurno (toplije vrijeme), umjesto da putuješ autom ili biciklom, prošeći se ili vozi bicikl. A s biciklom nikad nećeš imati problema što se tiče parkiranja :) Ovo je odličan način za vježbanje ako ne voliš ozbiljno treniranje i ako si uvijek s nečim zauzeta. 

via GIPHY

3. Planinarenje

Planinarenje je samo po sebi izazovno, ali je odličan način vježbanja i super je za jačanje vlastite snage. Uzmi ruksak i s frendovima odredi lakšu rutu za planiranje. Ovo će biti odličan način gdje ćeš s frendovima provesti kvalitetno vrijeme, a moći ćeš uživati i u predivnom pogledu u prirodi. 

via GIPHY

4. Treniraj yogu

Yoga je odlična za sve, uključujući i cure i dečke koji ne vole sport. A kod yoge je bitno to što nema međusobnog natjecanja. Izaberi početnu razinu yoge, a kompliciranije poze nemoj raditi bez trenera. Benefiti yoge su opuštanje i jačanje fleksibilnosti, a istovremeno ćeš dobro izgledati. 

via GIPHY

5. Volontiraj

Na prvu, volontiranje se ne čini kao nekom vježbom, no ipak je. Sigurno postoje brojni volonterski projekti u kojima moraš nešto fizički raditi poput održavanja parkića, volontiranja u knjižnici ili slično. Jačat ćeš svoje mišiće, a ujedno ćeš i pomagati svojoj zajednici. 

 

6. Preskači uže

Sjećaš se svih aktivnosti koji si radila u vrtiću, a uživala si u njima. Napravi to opet. Uzmi uže i preskači ga, pusti si omiljene pjesme i zaboravit ćeš da vježbaš. Ponekad se super vratiti u još mlađe dane :) 

via GIPHY

 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 | Autor:

LANSIRAJ SE I TI! 

Tvoja reakcija?