Bez srama 22204 pregleda 23. listopada 2017.

Što ti se dogodi ako se ne tuširaš

Ako držiš do svoje higijene, ne moraš se brinuti. Ali ako imaš naviku preskakanja tuširanja, pročitaj što ti se sve može dogoditi.

Svima nam se barem jednom dogodilo da sam imali buran tjedan. Previše obaveza i ništa nismo stizali. A sigurno ste čuli da previše tuširanja negativno utječe na tvoje tijelo- recimo da isušuje kožu. I to je istina. Ali znaš li što ti se može dogoditi ako preskočiš tuširanje, ili više njih. 

1. S vremenom ćeš oštetiti svoju kožu. Osim što će to dodatno uzrokovati akne, svojim (ne)tuširanjem koži nanosiš bol, a možeš izazvati i iritaciju na koži i dobiti ekcem- jedno od najčešćih oboljenja kože. Ako preskočiš više od par tuširanja, na tvojoj koži se mogu pojaviti i smeđe mrljice. To je znak da imaš jedan oblik dermatitisa.

2. Na tvojoj koži mogu nastati razne infekcije na koži, pogotovo ako imaš neke ogrebotine. A preskakanjem tuširanja, samo ćeš zapravo pomoći lošim bakterijama da se prošire po tvom cijelom tijelu, ali i ispod sloja kože. 

via GIPHY

3. Na tvojoj koži samo će se nastaviti razvijati bakterije ako se ne tuširaš redovito i to može uzrokovati bolest. Naravno da tvoje tijelo treba takozvane dobre bakterije pa ako se tuširaš prečesto, osim isušivanja kože, možeš i uništiti dobre bakterije. Umjerenost je vrlina i toga se treba pridržavati i što se tiče tuširanja. 

4. Ako se ne tuširaš redovito, to će zasigurno začepiti pore na koži. Ovo se posebice odnosi kada si u žurbi pa se oznojiš i slično. Ako nosiš odjeću u kojoj se znojiš, a ne možeš se trenutno istuširati, odmah promijeni odjeću. Ne moramo govoriti da obavezno prije spavanja moraš skinuti šminku. 

via GIPHY

5. Očito je da smrdiš ako se nećeš tuširati redovito, stoga brzo pod tuš. Preskakanjem tuširanja stvorit ćeš bakterije koje mogu napraviti koktel na tvojoj koži - 30 razlitičitih neugodnih mirisa. Fakat fuj. 

6. Tvojoj kosi nimalo neće goditi tvoje (ne)tuširanje. Kao i za kožu, isto vrijedi i za kosu. Ne smiješ prati kosu prečesto, ali ako ju ne pereš dovoljno, osim smrada možeš imati zdravstvene posljedice. 

via GIPHY

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 | Autor:

LANSIRAJ SE I TI! 

Tvoja reakcija?