Bez srama 334 pregleda 14. prosinca 2016.

Stvari koje moraš znati prije nego se rješiš dlačica DOLJE

Depilacija
Dreamstime

Broj 4. je jako bitan

Prije svega, želimo naglasiti da i uklanjanje i ostavljanje dlačica u bikini i vaginalnoj zoni ima svoje prednosti i mene, a o tome kako se želiš 'urediti' odlučuješ isključivo ti. Neke cure vole prirodan look, neke pak ne žele vidjeti nijednu dlačicu dolje. Ono što jest bitno, ukoliko se odlučiš za uklanjanje- da se držiš nekih pravila vezanih za higijenu i pravilno izvođenje samog postupka depilacije ili brijanja.

1) Nemoj dijeliti britvicu

Prilikom brijanja britvicom možeš se porezati ili zadobiti abraziju na koži. Ginekolozi stoga ne preporučuju dijeljenje žileta s nekim tko ima herpes ili drugi tip infekcije jer se povećavaju šanse da ih i ti dobiješ.

2) Često mijenjaj britvicu

Obzirom da je genitalno područje jako osjetljivo, želiš mijenjati britvicu češće nego onu koju koristiš za noge. Kada koristiš tupu britvicu, veće su šanse da se porežeš.

3) Uvijek koristi kremu za brijanje ili sapun

Sapun ili krema za brijanje služe kao barijera između britvice i tvoje kože, i na taj način je štiti.

4) Moraš se brijati u smjeru rasta dlaka

Dlake na nogama brijemo suprotno od smjera rasta dlake: Nemoj to raditi kada briješ svoju bikini zonu! Manje su šanse za abrazije i zarezivanje kože ako dlačice briješ u smjeru rasta.

5) Izbjegavaj depilaciju voskom u PMS-u

Vrijeme mjesečnice ili PMS nisu idealna razdoblja za depilaciju. Nije opasno, ali zbog povećane osjetljivosti u tom periodu, depilacija bi te mogla malo više boljeti.

6) Ukoliko imaš jače dlake, pokušavaj izbjegavati britvicu

Iako je bezbolnije rješenje, ako se odluče za britvicu, cure s jačim dlakama ubrzo će morati brijati bikini zonu svaki drugi dan. Ukoliko imaš jače i gušće dlake, preporučuje se depilacija voskom- pola sata nešto bolnije depilacije (koja je s vremenom manje bolna jer je i korijen oslabljen) rezultirat će glatkom kožom na dva tjedna i dulje. Na taj način izbjeć ćeš iritaciju kože prečestim brijanjem, a i kada počnu rasti, dlačice neće biti ni upola oštre kao kod brijanja.

8) Oprezno sa škarama

Kada ideš podrezati svoje dlačice prije depilacije voskom ili brijanja, budi jako oprezna! Trebaš imati dobro osvjetljenje i ogledalo koje će ti pomoći u orijentaciji. Genitalno područje puno je krvi i najmanja porezotina može rezultirati vrlo neugodnim prizorima. 

Samo mirno i sigurno, izaberi opciju koja tebi najviše odgovara!

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?