Bez srama 92 pregleda 26. studenoga 2016.

Tek mu je 16, a ima vlastitu firmu i milijune na računu!

Ben Pasternak
Facebook/pasternakben

Ben Pasternak (16) već je direktor vlastite firme, živi u svom stanu na Manhattanu, ima cijelu kolekciju Yeezy tenisica (koje je dizajnirao Kanye West), vodi se na hoverboardu te je upravo na tržište izbacio milijun dolara vrijednu aplikaciju Flogg

Dok druga djeca njegovih godina i ne razmišljaju o fakultetu, a pogotovo budućoj karijeri, mladi Ben Pasternak iz Australije već je vlasnik vlastite tvrtke, a nedavno je razvio i aplikaciju vrijednu milijun dolara.

Flogg je aplikacija koja tinejdžerima omogućuje da prodaju svoje stvari koje više ne žele. Aplikacija kombinira značajke Tindera i eBaya tako što unutar jedne društvene mreže olakšava kupnju i jednostavna je za korištenje.

Ben je autor još dvije aplikacije koje su bile na prvom mjestu Appleove trgovine za aplikacije. Jedna od njih je igrica Impossible Rush, skinuta više od 1,3 milijuna puta, prenose vijesti.hr.

Ubrzo su počele stizati ponude sponzora od tvrtki koje su radile za Instagram, Twitter i Snapchat.

Ulagači su uočili potencijal, i ubrzo je uspio prikupiti dva milijuna dolara za svoj projekt, napustio školu i preselio se u New York.
Danas ima firmu u kojoj radi po cijeli dan s timom mladih ljudi poput njega.

"Kad smo započinjali s firmom, imali smo puno posla s odvjetnicima. To je bilo prilično dosadno, kao kad radiš zadaću za školu", rekao je. 

Najteže mi se sjetiti da moram platiti račune, kazao je Ben i priznao 'Kad sam živio s roditeljima, puno toga sam uzimao zdravo za gotovo'.

No obzirom na njihove sposobnosti, vjerujemo da će vrlo brzo savladati svakodnevne kućanske poslove. Ili zaposliti nekoga da ih obavi.

 

photo of rock and tree

A photo posted by BEN PASTERNAK (@benpasternak) on

 

my biggest decision each day Lol

A photo posted by BEN PASTERNAK (@benpasternak) on

Njegova priča je inspirativna, ali nas tjera i da se zamislimo koliko bi bila nemoguća u Hrvatskoj. Uz najbolju volju, i starijima od Bena na putu stoji hrpa birokracije. Ovdje bi Benu vjerojatno trebalo nekoliko mjeseci samo da sredi dozvolu za internet i telefone jer je maloljetan.

Ipak, njegova priča može poslužiti kao inspiracija vršnjacima, ali i mnogo starijima od njega.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?