Bez srama 864 pregleda 13. prosinca 2023.

Uvijek ista svađa? Možda ste baš zato srodne duše!

canva

Mnogi parovi počnu sumnjati u svoju vezu svaki put kada dođe do iste svađe.

Koliko god čudno to zvučalo, znak da ste s "pravom" osobom je kada vas partner izaziva da riješite staru bol koja se u vama krije godinama.

U vašim prvim zajedničkim trenucima osjećali ste da ste "pravi" jedno za drugo. Ali zajedno s tim novim i lijepim osjećajima ljubavi oboje ste sa sobom ponijeli i svoje neriješene stvari, situacije i emocije. To je taj "nedovršeni posao" koji se javlja svaki put kad upadnete u svoj "obrazac svađe". Najčešće ju završite potaknuti na ponovno proživljavanje prethodnih bolnih iskustava.

 | Autor: Canva Canva

Međutim, prvi korak za okončanje ovog obrasca je poštivanje činjenice da ste zapeli zajedno. Izabrali ste jedno drugo jer su vaši problemi usklađeni.

Dakle, kada se vi i vaš partner počnete svađati, zastanite i prepoznajte sukob kao signal da ovaj trenutak nije samo svađa. To je također poziv da zajedno rastete i radite nešto drugačije.

 | Autor: Canva Canva

Nemojte se brinuti hoćete li učiniti nešto "kako treba", samo učinite nešto drugačije jer vas prethodna ista ponašanja nisu odvela do rješenja problema.

Stare navike se teško mijenjaju, stoga prihvatite da se nećete promijeniti preko noći. Nećete biti prvi par koji se vraća u poznatu svađu. Morat ćete više puta svjesno odabrati novi put prije nego što taj novi način postane vaša uobičajena navika, piše YourTango.

Tvoja reakcija?