Bez srama 523 pregleda 01. kolovoza 2017.

Zašto nije dobro biti iritantni par s Facebooka

Koliko mu je stalo do tebe?
Thinkstock

Svi ih znamo. To su oni parovi koji imaju zajedničku profilnu sliku, stalno postaju kako su bili na idealnom dejtu, kako im je zabavno na odmoru, kako se vole, a da i ne spominjemo milijun fotki na kojima se ljube, grle ili su jednostavno pretjerano romantični.

Iako se takvo ponašanje čini, relativno, bezopasno iza tih fotki se može skrivati potpuno drugačija priča. Ne govorimo da ti parovi nisu sretni kao što to i izgleda, ali dosta njih nije jer ne postoji savršena veza. Glumljenje takve veze može prouzrokovati više problema, a ako te još nismo nagovorili da 'olabaviš' s takvim objavama po društvenim mrežama, možda će te naši razlozi ipak uvjeriti zato je bolje držati vezu 'of the grid'.

via GIPHY

Svi se moraju petljati i pametovati

Nakon što objaviš nešto o vezi, svi su odmah postali stručnjaci. Netko će se osjećati pozvan da ti soli pamet, da daje neželjene savjete o tome što trebaš napravili i kako se ponašati. Ponekad su ti savjeti na mjestu, a ponekad samo stvore problem ni iz čega.

via GIPHY

Sindrom 1: Zašto mi nismo kao oni?

Htjeli, ne htjeli počet ćete se uspoređivati s nekim. Ako želite oponašati bliske prijatelje ili poznati par s Instagrama, nemojte. i sami znate da je to nerealno jer to niste vi.

via GIPHY

Sindrom 2: Neka mu bude žao

Znamo da stalkate bivše, svi to radimo. Kao da se želimo uvjeriti da im nije bolje vez nas. Ali to isto vjerojatno znači da i bivši stalka vas. Tu može doći do problema, posebno ako je bio ljubomoran. Ako nije i prekinuli ste i ostali u dobrim odnosimo, ali još uvijek želite da vidi da je vama super i da ste zaljubljeni, to opet nije dobro. Budite bolji od toga.

via GIPHY

Sindrom 3: Je l' on mene skriva od frendova?

 Nakon što se postali sto fotki na fejs, snapova i Insta storyja, počinjete se pitati zašto on/ona nije objavio niti jednu fotku? Počet ćete raditi scenarije kojih bi bile zavidne i meksičke sapunice, tražit ćete od dečka/cure objašnjenje i na kraju se osjećati kao luđakinja.

via GIPHY

Draži su ti lajkovi od nje/njega

Društvene mreže ne određuju koliko si sretan u vezi. Ako si sretnija što dobivaš više lajkova i komentara o tome kako ste slatki nego što si doista sretna u vezi, razmisli. Isplati li se biti s nekim samo zato jer vaši frendovi ili followeri misle da ste savršeni jedno za drugi ili  stvarno biti zaljubljen? Ili, biti nesretna ako na fotkama ne ispadnete dobro i misliti da zbog toga možda ipak niste stvoreni jedno za drugo.

via GIPHY

Odložite mobitele

Društvene mreže zavladale su našim životima i to možda ni nije loše, ali kad ste zajedno budite zajedno, ne visite samo na netu. Družite se, razgovarajte i upoznajte, planirajte izlaske, izlete ili kino večeri, što god, stvorite kvalitetnu vezu.

via GIPHY

A mooožda i nećete biti zauvijek zajedno

Znamo da ružno zvuči, ali prekidi se događaju. I sad zamislite da morate obrisati 100 zajedničkih fotki, a tek promjena statusa na fejsu... Tu se vraćamo na prvi razlog: svi se vole petljati i pametovati.

via GIPHY

Neke stavi ipak trebaju biti privatne

Nikoga ne zanima fotka u kojoj ste se privili jedno uz drugo i gledate dobar film. Nikoga.

via GIPHY

'Polupani lončići'

Trenutak u kojem ne cijeniš kako se dečko/cura ponaša prema tebi IRL, nego samo brojiš lajkove, komentare i postove s tobom i ako ih nema dovoljno misliš da te ne voli, je trenutak u kojem se trebaš sabrati. Ako te dečko voli, ljubi, mazi i pazi IRL, a to ne čini, prema tebi, dovoljno preko mreža nema on problem nego ti.

 

 

Ovo je odličan primjer JoomBoos novinara! Ako i ti želiš pisati novosti, kvizove i druge tematske članke za JoomBoos, KLIKNI OVDJE :)              

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Tvoja reakcija?