Bez srama 625 pregleda 15. lipnja 2023.

Žene prebole prekid brže od muškaraca - evo i zašto!

Canva

Iako ponekad muškarcima treba više vremena da se prepuste ljubavnoj vezi, nakon prekida upravo su oni ti koji dulje tuguju. Naravno, svaka osoba na drugačiji način doživljava ljubav i prekid, svakome je potrebno određeno vrijeme, no mnoge se žene mogu složiti s tim da muškarcima treba više vremena da prebole.

Evo 6 razloga zašto žene brže od muškaraca prebole prekid:

1. Žene su naučene da se oporave od zlostavljanja i prekida - muškarci nisu

Žene često čitaju ili slušaju o tome kako brže preboljeti prekid. Dečki se, nasuprot tome, susreću s jako malo situacija u kojima im se pomaže i uči ih se kako prihvatiti odbijanje ili kako se nositi s prekidom.

Još jedan razlog je upravo odgoj koji se razlikuje kad su u pitanju djevojčice i dječaci. Djevojčice se uči kako je u redu plakati i pokazati emocije, dok se dječacima od malih nogu govori kako samo slabići plaču i kako ne bi trebali pokazivati svoje emocije i probleme.

 | Autor: Canva Canva

2. Muškarci vjeruju kako će im biti teško pronaći novu djevojku

Prekid veze, posebno u odrasloj dobi, predstavlja veliku prekretnicu u životu. Kada se dečki nađu u situaciji da moraju početi ispočetka, uhvati ih strah. Osjećaju kao da je sav njihov trud pao u vodu, posebno ukoliko izgube onu za koju su mislili da je 'ona prava'. Ako dođe do prekida veze zbog njihovih loših postupaka, prave posljedice muškarci osjete tek nakon što shvate kakvu su djevojku izgubili te im se pojave kajanje i strah.

3. Većina muškaraca nema dovoljnu podršku svoje okoline nakon prekida

Kada djevojka prekine s dečkom, roditelji i prijatelji spremni su sate provoditi s njom kako bi se ona bolje osjećala. Dečko nakon prekida često ne dobije tako veliku podršku okoline. Naravno, ovisi kakvim je ljudima okružen, no u većini slučajeva sam se nosi s prekidom veze. Jer, kao što je spomenuto, naučeni su da ne dijele s okolinom svoje probleme te ne izražavaju emocije.

 | Autor: Canva Canva

4. Ponekad muškarac nakon prekida otkrije o sebi nešto što do tad nije htio prihvatiti

Prekidom često saznamo nešto o sebi samima s čim se ne želimo suočiti, posebno onda kada smo ostavljeni. Nakon završetka veze muškarac se suoči sa samim sobom i posljedicama svojh djela koje do tada nije uočio. U tom trenutku zrcalo okeće prema sebi i počinje gledati odraz sebe, svojih ponašanja i radnji.

5. Većini muškaraca treba malo više vremena da shvate što su izgubili

Muškarci često ne znaju što ispuštaju iz svojih ruku te kakve djevojke tjeraju od sebe. Ne cijene ih dok su pokraj njih, ne vide sve dobro što one radi. No, kada dođe trenutak da one odlaze, počinju shvaćati da gube nešto vrijedno. Nakon što provedu određeno vrijeme bez njih, postaje im jasno koliko su toga izgubili. Ali tada je kasno.

 | Autor: Canva Canva

6. Konačno, dečke se ne uči zdravim načinima nošenja sa životnim situacijama

Kod djevojaka je jako naglašena socijalizacija, društvene vještine, maniri te suradnja. Naučene su da se stvari mogu rješavati mirnim putem. Nasuprot njih, dečke se uči da su tučnjava, bijes i hvalisanje načini na koje se rješavaju problemi. Rezultat takvog učenja, kada su u pitanju spojevi i ljubavne veze, može biti uznemirenost muškaraca zbog odbijanja ili prekida, ili čak napad zbog straha koji se javlja u njima.

Bez odgovarajućih mehanizama suočavanja sa životnim situacijama, muškarce će dulje boljeti prekid veze. Stoga je vrijeme da se počne više naglašavati važnost brige muškaraca o njima samima te učenje o načinima nošenja s lošim životnim situacijama, kao što je prekid veze, piše YourTango.

Tvoja reakcija?