Fancy a. f. 738 pregleda 14. veljače 2018.

10 stvari koje nisi znao/la o Danu zaljubljenih

vajnajmaj@instagram

Ovih deset stvari sigurno nisi znao/la o Danu zaljubljenih.

Jesi li znao/la da je najstariju čestitku za Valentinovo napisao francuski vojvoda Karlo Orelanski svojoj supruzi koja je bila u zatočeništvu u Engleskoj? Valentinovo ili Dan zaljubljenih slavi se već godinama, a ovih deset stvari o mnogima najdražem danu svakako moraš pročitati!

1. Valentinovo je toliko romantično da se svake godine zaruči čak 220 tisuća parova. 

2. Dan zaljubljenih povezujemo s jednom od najromantičnijih i najdramatičnijih parova ikad. Naravno riječ je o Romeu i Juliji. Svake godine u vrijeme Valentinova, talijanski grad Verona iz kojeg dolazi ovaj par, primi na tisuće pisama posvećenih Juliji. 

 | Autor: amor____96@instagram amor____96@instagram

3. Ruža je cvijet koji se tradicionalno poklanja za Valentinovo. Zato nije ni čudno što se godišnje proda čak 190 milijuna ruža u SAD-u.

4. Također, crvena ruža bila je omiljeno cvijeće Afrodite - rimske božice ljubavi. 

 | Autor:

5. A postoje i žene koje same sebi šalju cvijeće. Statistike pokazuju kako skoro 15 posto Amerikanki same sebi naruče cvijeće. 

6. Za razliku od svih ostalih zemalja Finska je malo drugačija. Tamo se ne slavi Dan zaljubljenih, već Dan prijatelja!

 | Autor:

7. Odmah nakon Dana zaljubljenih slavi se Dan samaca. Živjeli samci!

8. Tko ne voli dobiti čokoladnu bombonijeru za Valentinovo? Godišnje se proda 25 milijuna bombonijera u obliku srca. 

 | Autor:

9. Ako se pitaš kada je nastala prva bombonijera i na to imamo odgovor. Naime, prva bombonijera za Valentinovo nastala je krajem 19. stoljeća, a napravio ju je Richard Cadbury. 

10. Valentinovo je dobilo naziv po svetom Valentinu, svećeniku koji je potajno vjenčao mlade parove. Priča dolazi iz drevnog Rima u kojem je vladao Car Klaudije Gotski koji je zabranio svojim vojnicima da se žene, te je zabranio svim tadašnjim svećenicima da obavljaju istu ceremoniju. Svi su ga poslušali osim Valentina, koji je vjerovao u ljubav zbog koje su ga na kraju i pogubili. 

Saznaj zašto nije kraj svijeta kada solo slaviš Valentinovo i zašto Kim Kardashian šalje poklone za Valentinovo svojim hejterima! 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima!
 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • leoni98

    Ako danas ne dobijem ruzu bombe ce padati!!! Ruze se moraju poklanjati danas!