Fancy a. f. 1701 pregleda 16. studenoga 2017.

5 supertrikova uz koje će ti video uvijek biti savršen

Ako se pitaš kako unaprijediti kvalitetu svojih videa, ovo su pravi savjeti za tebe.

Bez obzira snimaš li video mobitelom ili profesionalnom kamerom (makar današnji mobiteli imaju kamere bolje od nekih profesionalnih fotića), bitna je kvaliteta snimke. Što je snimka kvalitetnija i vizualnim sadržajem različitija, to će ju tvoji subscribersi prije pogledati. Naravno, na dobru snimku utječu i tvoje vještine. 

Ovo su trikovi koje moraš znati prilikom snimanja videa!

1. Zoomiranje često zna dovesti do toga da tvoja snimka izgleda amaterski. Ako ti ruka nije statična i u mirnom položaju, može doći i do laganog drhtanja kamere. 

2. Zbog toga ti savjetujemo da naručiš s Interneta tronožni stativ. Njega možeš postaviti bilo gdje, a osigurava video snimku bez titranja i podrhtavanja ruke. Možeš ga pronaći na eBayu, a cijene su im i više nego prihvatljive. 

https://www.ebay.com/itm/Mini-Portable-Flexible-Tripod-Octopus-Stand-Gorilla-Pod-For-Gopro-Camera-SLR-DV/292216950607?hash=item44097ccf4f:m:m0xIFr16vvZ8ihZ3p41mPCA

3. Pripazi na svjetlost, odnosno izbjegavaj tamne prostorije. Snimaj na danjoj svjetlosti, a ako već želiš snimiti kad padne mrak pobrini se da imaš dodatnu svjetlost poput bljeskalice na mobitelu. 

4. Osim svjetlosti, bitan je i zvuk. Ako često snimaš sebe ili druge ljude, ili radiš intervjue potrebno je nabaviti kvalitetan mikrofon. Danas postoje mikrofoni za mobitel kao što je "JOYO I-MIC". 

5. Pritiskom na ekran podešavaš ekspoziciju i fokus kamere. Kako bi zaključao/la ekspoziciju drži prst dugo na ekranu dok ne vidiš da se fokus zaključao, a onda možeš micati kameru u svim smjerovima. 

 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)
 

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?