Fancy a. f. 4018 pregleda 29. rujna 2021.

Ako ti se sviđa 'Squid Game', svidjet će ti se i ovih 8 serija

screenshot/youtube

Serija 'Squid Game' za taj čas je osvojila brojne gledatelje diljem svijeta, no zasada ima samo devet epizoda što mnogi ne smatraju dovoljnim. Stoga, ako i ti pripadaš skupini onih koji žele još sličnog sadržaja, nastavi čitati jer ti donosimo popis od osam serija sliče tematike

Kombinirajući teme društvenih fenomena, novca i moralnih dilema, Netflixova serija 'Squid Game' brzo je osvojila internet, a gledatelje prikovala za male ekrane te postala najgledanijom serijom na ovoj platformi ikad, piše Seventeen. Ova serija, u svojih devet epizoda, prati skupinu od 465 natjecatelja u ogromnim dugovima koji igraju jednostavne igre života i smrti u nadi da će osvojiti nagradu od 38 milijuna dolara. Ako i ti pripadaš onoj skupini koja je u jednom dahu pogledala sve epizode i želi još sličnog sadržaja, donosimo ti listu od osam serija sa sličnim vibrama. 

1. Alice in Borderland

Slično kao i u 'Squid game', u ovoj seriji postoji neka vrsta natjecanja, samo što ovdje nije u pitanju novac kao dobitak, nego bitka za preživljavanje. Ovdje se trojica dječaka pokušavaju sakriti od policije na poznatom raskrižju Shibuya u Tokiju, ali se u međuvremenu transportiraju u alternativni Tokyo gdje moraju igrati smrtonosne igre u borbi za preživljavanje. 

2. 3%

Ovo je brazilska serija, a smještena je u distopijskoj budućnosti gdje većina populacije živi u siromaštvu na području koje se zove Inland. Dvadesetogodišnji stanovnici Inlanda su izabrani da se natječu u nizu smrtonosnih zadataka koji se zovu 'Proces' kako bi postigli 'Uspjeh' i doživjeli utopiju. No, samo ih tri posto iz tog izazova može preživjeti. 

3. The Society

Radnja ove serije bazirana je na distopijskom romanu 'Lord Of The Flies' i ovdje se skupina srednjoškolaca vraća kući nakon izleta i shvaća da su nestale sve odrasle osobe iz njihovog mjesta. Kako se njihova novostečena sloboda polako počinje pretvarati u opasnost, shvaćaju da moraju uspostaviti novi poredak i saveze kako bi preživjeli. 

4. Sweet Home

Ova korejska serija prati skupinu ljudi koji su prisiljeni surađivati kako bi preživjeli zombie apokalipsu koja je zavladala Korejom. Protagonist serije je tinejdžer Sha Hoo Soo koji se sa svojim susjedima mora boriti protiv zombija kako bi svi zajedno uspjeli preživjeti. 

5. Sense 8

Kada osam stranaca shvati da je povezano na neki mističan način, moraju pronaći način da spriječe oživljavanje jedne vrlo nasilne i zle vizije koju svi dijele...

6. THE OA

Ova serija prati Praire Johnson, djevojku koja se vratila kući nakon što je sedam godina smatrana nestalom. Kada njezina obitelj i FBI pokrenu istragu i počinju spajati određene informacije, shvate da su u cijeli slučaj bile uključene i mračne sile...

7. Black Mirror

'Black Mirror' je serija koja predviđa kako bi mogla izgledati budućnost; od jezivih video igrica pa do suludih trendova na društvenim mrežama. Bez problema možemo zaključiti da je ova serija komentar na današnje društvo. 

8. D.P. 

Duži naziv ove serije je 'Deserter Pursuit' i prati mladog vojnika u njegovom zadatku da hvata dezertere iz vojske. Radnja ove serije naglašava prirodu vojske i pruža nam pogled u to što zaista znači izjava 'samo najjači opstaju'.

Koju od ovih serija ćete prvu pogledati nakon 'Squid Gamea'?

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

POGLEDAJTE VIDEO DANA: 

 

Tvoja reakcija?