Fancy a. f. 236 pregleda 13. svibnja 2022.

Evo kako njegovati kožu tijekom ljetnih dana

reuters/pixsell/CANVA

Koža je naš najveći organ, ali često zaboravljamo kako je i njoj potrebno posvetiti puno pažnje i njege. Osobito tijekom ljetnih dana

Iako ljeto još službeno nije stiglo, živa u termometru ipak doseže prilično ljetne temperature pa smatramo kako je vrlo važno da vam damo nekoliko savjeta o njezi kože tijekom ovih vrućih i ekstra sunčanih dana. 

1. Ne preskačite SPF

Možda ovo zvuči kao sasvim logičan postupak kada je u pitanju izlaganje suncu, ali mnogi još uvijek kreme sa zaštitnim faktorom nose samo kada idu na plažu. Tu naviku bi trebalo promijeniti i SPF nositi i u svakodnevnim situacijama jer se čak i na putu do posla, škole ili drugih destinacija, zapravo, izlažemo suncu. 

Kako piše Her, pretjerano izlaganje suncu iznimno utječe na stanje naše kože, uzrokuje pojavu hiperpigmentacije, ubrzava pojavu bora i općenito utječe na zdrav izgled kože. Nanošenje SPF-a sve to sprječava.

2. Unosite dovoljno vode i nutrijenata

Svakodnevni faktori kao što su zagađen zrak, stres i prehrana imaju velikog utjecaja na izgled naše kože pa promjena načina života (barem i ona najmanja) može biti od velike važnosti.

Kada je riječ o prehrani, važno je smanjiti količinu rafiniranih šećera, pekarskih proizvoda i brze hrane i svu tu hranu nadomjestiti voćem, povrćem, ribom, žitaricama i drugim namirnicama koje su bogate nutrijentima. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA Također, ne smijemo zaboraviti i na dovoljan unos vode, a to je barem dvije litre dnevno.

3. Što manje šminke

Svi već znaju da se tijekom ljeta pojačano znojimo i da je razina vlage u zraku iznimno visoka. Upravo zato je od ključne važnosti dopustiti koži da diše kako bi izbjegli začepljivanje pora i pojavu neželjenih prištića.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

To ćemo najbolje napraviti ako ne koristimo šminku ili koristimo lagane proizvode i što manje njih. 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?