Fancy a. f. 2342 pregleda 08. kolovoza 2021.

Evo par savjeta kako kosu pravilno njegovati kod kuće

canva/youtube

Održavanje lijepe i njegovane kose ponekad se čini kao Sizifov posao i često pomislimo kako tu nema nikakve pomoći. No, samo male promjene u našoj rutini mogu učiniti odlične stvari za našu kosu. Nekoliko savjeta slijedi u nastavku

Lijepa i njegovana kosa jedna je od onih stavki kojima zaista često posvećujemo svoje vrijeme i novac. I najbolja stvar na svijetu bi bila kada bi naš frizer mogao živjeti s nama i svaki dan brinuti o našoj kosi. No, znamo da je takav scenarij prilično daleko od realnosti, stoga, neke trikove za lijepu kosu moramo znati i sami, a stručnjaci su tu da nam ih otkriju, piše Miss7.  

Evo nekoliko savjeta za njegu kose kod kuće: 

1. Ograniči upotrebu sredstava za stiliziranje kose

Sredstva za stiliziranje kose, kao što su lak za kosu ili gel, odlični su kada želimo da se naša frizura zadrži na mjestu. No, na duge staze oni mogu začepiti folikule dlake i na taj način omesti prirodan razvoj kose. Također, ne preporučuje se da slojeve laka ili gela nanosiš jedan na drugi nego da između nanošenja opereš kosu.

2. Rjeđe je peri

Ako kosu pereš svaki dan, time ispireš prirodna ulja sa svog vlasišta i činiš ga suhim. Suho vlasište rezultira slabom kosom i potiče njeno ispadanje. Također, nemoj češljati kosu dok je mokra jer ju time oštećuješ.

 | Autor: canva/youtube canva/youtube

3. Nemoj kosu držati u ručniku

Mokra kosa je najpodložnija oštećenjima. Stoga, kada umotavaš kosu u ručnik, stavljaš ju u neprirodan položaj i previše ju potežeš što može dovesti do oštećenja duž cijele dlake. Mnogi stručnjaci kažu kako je čak bolje rješenje osušiti kosu starom pamučnom majicom.

4. Ne češljaj kosu previše

Iako je zlatokosa svoju kosu češljala sa sto poteza, nama, stvarnim ljudima, to zaista nije potrebno. Previše češljanja oslabljuje vlasi i stvara čvoriće na vrhovima što kasnije može dovesti i do ispadanja kose. Pročešljaj kosu s nekoliko blagih poteza ujutro i navečer i to će biti sasvim dovoljno za lijepu kosu.

 | Autor: canva/youtube canva/youtube

Hoćeš li već danas primijeniti neki od ovih korisnih savjeta?

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

Tvoja reakcija?