Fancy a. f. 823 pregleda 04. kolovoza 2021.

Gin tonic praline koje će obožavati svi tvoji gosti

canva/youtube

Gin tonic toliko je obožavano piće da mnogi od njega pripremaju i hranu. Isti slučaj je i sada jer ti donosimo recept za najfinije praline od gin tonica

Ono što nas uvijek podsjeti na ljeto i cjelodnevna druženja s prijateljima nedvojbeno je gin tonic. Svi već znamo da se obožavanje ovog pića proširilo na puno više od samog koktela i da jela od gina više nisu nikakva novost.

Stoga, u nastavku ti donosimo Miss Gastro recept za najsavršenije praline od gin tonika koje su idealne za ljetna druženja i koje će oduševiti sve tvoje prijatelje i iznenadne goste.

Sastojci:

  • 60 ml tonika
  • 140 ml slatkog vrhnja
  • 25 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade
  • 30 ml gina
  • 200 g bijele čokolade
  • 3 limete

Postupak:

  1. Lim za pečenje obloži papirom za pečenje kako bi na njega mogla slagati praline
  2. U lonac izlij tonik i kuhaj ga na srednje visokoj temperaturi dok se volumenom ne smanji za pola. Reducirani tonik ostavi da se ohladi
  3. U veliku posudu stavi tamnu čokoladu izlomljenu na kockice. U posebnom loncu zagrij vrhnje za kuhanje i dodaj maslac. Miješaj dok se maslac ne otopi i zatim izlij preko čokolade te miješaj dok se i čokolada ne otopi. Za kraj umiješaj gin i tonik koji si ranije kuhala 
  4. Smjesu stavi u hladnjak dok se ne stisne te kada očvrsne, pomoću žlice i dlanova od nje oblikuj kuglice. Kuglice stavi na lim za pečenje te ih najprije drži u hladnjaku i zatim 30 minuta u zamrzivaču
  5. Dok se kuglice hlade, na pari otopi bijelu čokoladu i u nju naribaj koricu jedne limete. Kuglice izvadi iz zamrzivača te jednu po jednu umoči u bijelu čokoladu, stavi na lim za pečenje i posipaj koricom limete
  6. Kada su sve praline spremne, stavi ih u zamrzivač na 15 minuta te zatim u hladnjak do posluživanja

Uživaj! 

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°