Torte od sira nepresušan su izvor inspiracije za mnoge. One trpe sve; od mijenjanja teksture podloge, preko dodavanja hrpe drugih sastojaka pa sve do postizanja toga da imaju okus kao naš omiljeni koktel
Cheesecake je mnogima jedna od omiljenih torti i uopće nas ne čudi što je to tako. Gotova je za taj čas, lagana je, odlično se slaže s apsolutno svakim sastojkom koji joj se doda, a još kada njen okus počinje podsjećati na jedan od omiljenih koktela, ne znamo tko joj može odoljeti. Na Chitchn smo pronašli recept za Hugo tortu koja se brzo napravi i još brže nestane.
Sastojci:
- 175 g petit keksa
- 125 g maslaca
- 700 g svježeg sira
- 7 do 10 žičica korice limete
- 125 ml prosecca
- Devet listića želatine
- 75 ml sirupa od bazge
- 350 g vrhnja za šlag
Za ukrašavanje:
- 125 g + dvije žličice šećera
- Dva listića mente
- Jedna limeta
Postupak:
1. Maslac stavi na laganu vatru da se otopi i za to vrijeme samelji kekse. To možeš napraviti u blenderu ili ih staviti u vrećicu za zamrzavanje i gnječiti ih valjkom za tijesto. Važno je samo da dobiješ fini prah.
2. Kada se maslac otopio, pomiješaj ga s keksima. Nastalu smjesu utisni u okrugli kalup u koji si prethodno stavila papir za pečenje.
3. Za kremu pomiješaj sir, naribanu koricu limete i prošek, dok ne dobiješ glatku smjesu. Želatinu namoči u hladnoj vodi, a sirup od bazge zagrijavaj na laganoj vatri. Kada je želatina nabubrila, ocijedi ju i dodaj u sirup te miješaj sve dok se želatina ne otopi.
4. U posudu u kojoj su sirup i želatina prvo dodaj oko dvije žličice smjese od sira i dobro promiješaj, a potom sve to dodaj u ostatak smjese od sira. Na taj način neće nastati grudice.
5. Vrhnje za šlag miksaj na srednjoj brzini i istovremeno, dok miksaš, unutra dodaj 125 grama šećera. Čim dobiješ čvrsti šlag, dodaj ga u smjesu od sira.
6. Ovu smjesu izlij preko podloge od keksa i stavi hladiti na barem četiri sata. Ako se ne možeš dočekati da probaš ovu tortu, možeš ju nakratko staviti i u zamrzivač.
7. Za ukrašavanje koristi zeleni šećer koji ćeš napraviti tako što ćeš sitno nasjeckati listiće mente i pomiješati ih s dvije žličice šećera. Također, nareži limetu na listiće i poslaži ih na svaku krišku torte.
Uživaj u ovom neodoljivom desertu koji će ti dati feeling kao da ispijaš svoj omiljeni Hugo dok si s frendicama i sunčaš se na plaži. Milina!
Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.