Fancy a. f. 748 pregleda 25. kolovoza 2023.

'Hush cut' - najpopularniji trend ove jeseni

matildadjerf/chey.a.hair/instagram

'Hush cut' je novi trend frizure koji polako postaje sve popularniji na TikToku. Ova će jesen biti idealno razdoblje za promjenu frizure i isprobavanje novog trenda.

Na TikToku se pojavljuje sve više videa s primjerima nove, sve popularnije frizure. Stručnjaci su objasnili što je zapravo 'hush cut' i što sve trebamo znati o njemu.

@kaeziamato Wasn’t sure a hush cut was for me since my hair is on the thinner side, but I love it! If you want this cut but have thin hair ask your stylist to keep the bottom layer blunt. #hushcut #thinhairhairstyle ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Što je 'hush cut'?

"'Hush cut' potječe iz Koreje i lagana je frizura koja zahtijeva malo održavanja," objašnjava Neil Moodie, veleposlanik 'Pureology UKI'. U biti, "meka je i slojevita s finim kraćim pramenovima oko lica," Adam Reed, profesionalni frizer i osnivač 'Arkive haircare', slaže se s tim. "To je stvarno mekana frizura s pramenovima", kaže on.

Trebao bi stvoriti lagan i prozračan osjećaj. "Uvidjet ćete da su krajevi svjetliji, teksturirani i prozračni tako da nema oštrih, tupih rezova", objašnjava Neil. "Veliki dio težine je uklonjen tako da nema jake linije", kaže Adam.

Koja je razlika između 'hush cut' i 'wolf cut'?

"'Hush cut' izgleda mnogo svjetlije u usporedbi s wolf cutom, s tim da 'wolf cut' ima kraće slojeve", kaže Neil. "Mekši je", slaže se Adam. "'Wolf cut' je više snažna, strukturirana frizura, dok je 'hush cut' oštrija s puno nevidljivih slojeva, ali ništa nije previše očito, što je znak imena", kaže on.

Koje su prednosti hush cuta?

"'Hush cut' je jako lako održavati, to je jedan od onih šišanja koje možete napraviti na skoro svakom tipu kose i dobit ćete stvarno lijep, mekan oblik", kaže Adam. “Ideja je da je malo potrebno za održavanje i da zahtijeva malo stiliziranja tako da frizuru možete uglavnom sušiti na zraku”, slaže se Neil. "Možete upotrijebiti malo proizvoda da definirate oblik, ali kroj čini većinu onoga što trebate učiniti sami", inzistira Adam.

Odgovara li 'hush cut' svim tipovima kose?

"Može odgovarati svim tipovima kose jer je struktura frizure tako mekana. Najbolji način da je opišete je anđeoska", kaže Adam. Ali kao i sa svim krojevima, najbolje je dotjerati detalje kako bi vama odgovarali. “Svatko s malo dužom kosom imao bi duže slojeve za dodatno kretanje”, kaže Neil.

Kako stilizirati 'hush cut'?

"Za stiliziranje bih dodao lagani proizvod za volumen i osušio ga na zraku u kosi u kombinaciji sa sprejom za teksturu za dodatno kretanje", kaže Neil. Osim toga, eksperimentirajte i pronađite što vam najbolje odgovara, piše Glamour.

Tvoja reakcija?