Fancy a. f. 2022 pregleda 10. kolovoza 2021.

Imamo pet recepata za ultimativne ljetne salate

canva/youtube

Salate su uvijek idealan ljetni obrok. Bogate su nutrijentima, ukusne su, osvježavajuće i, ono što je najvažnije - gotove su za taj čas. Stoga smo mi za vas pripremili pet recepata za ljetne salate koje će svi obožavati

Ljeto je ono doba godine kada se nikome ne da provoditi sate i sate u kuhinji pripremajući ručak ili večeru. Stoga, mi smo na Delish za vas pronašli pet prejednostavnih recepata za ukusne i osvježavajuće salate koje bez problema mogu zamijeniti cijeli jedan obrok. I nutritivno i količinski.

1. Salata s tjesteninom i piletinom

Sastojci:

  • Pola kilograma tjestenine po izboru
  • Oko pola kilograma pilećih prsa
  • Čajna žličica praha od češnjaka
  • Sol i papar po ukusu
  • Šaka prepečene sjeckane slanine
  • Dvije šake prepolovljenih cherry rajčica
  • 50 grama špinata
  • Pola šalice mrvljene fete
  • ¼ nasjeckanog luka
  • Dvije žličice svježeg sjeckanog peršina
  • Za dresing:
  • Oko 10 ml maslinovog ulja
  • Tri žlice jabučnog octa
  • 1 češanj češnjaka (zgnječiti)
  • 1 žličica senfa
  • Sol i papar po ukusu

Postupak:

1. Pileća prsa začini soli, paprom i prahom od češnjaka te na tavi peci otprilike osam minuta sa svake strane ili dok meso ne poprimi zlaćanu boju. Za to vrijeme stavi tjesteninu kuhati i kuhaj ju prema uputama na pakiranju.

2. Kada su pileća prsa gotova, makni ih s tave i sačekaj da se ohlade desetak minuta, a zatim ih nareži na trakice.

3. Za dresing, u posudi srednje veličine pomiješaj maslinovo ulje, senf i češnjak te začini soli i paprom po ukusu.

4. U veliku posudu stavi tjesteninu, meso i sve preostale začine te prelij dresingom i potom sve pomiješaj.

2. Bloody Mary salata

Sastojci:

  • Oko 350 grama tjestenine po izboru
  • Jedna šalica prepečene sjeckane pancete
  • Jedna šalica sjeckanog celera
  • Jedna šalica prepolovljenih sjeckanih rajčica
  • Jedna šalica sjeckane zelene i crvene paprike
  • Pola šalice sjeckanog luka
  • 200 grama sjeckane mozzarelle
  • Dvije žlice sjeckanih maslina
  • Za dresing:
  • Pola šalice maslinovog ulja
  • Dvije žlice jabučnog octa
  • Tri žličice hrena
  • Četiri žlice Worcestershire umaka
  • Jedna i pol žličica ljutog umaka
  • Sol i papar po ukusu

Postupak:

1. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju, a u međuvremenu napravi dresing.

2. Dresing ćeš napraviti tako što ćeš pomiješati maslinovo ulje, Worcestershire umak, jabučni ocat, hren i ljuti umak te začiniti soli i paprom.

3. U veliku posudu stavi tjesteninu, pancetu, celer, rajčice, papriku, luk, Mozzarellu i masline.

4. Preko svega toga prelij dresing i miješaj dok sve ne bude ravnomjerno raspoređeno.

3. Salata od lubenice s fetom

Sastojci:

  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • Dvije žličice jabučnog octa
  • Tri šalice nasjeckane lubenice
  • Jedna šalica sjeckanih svježih krastavaca
  • Jedna šalica mrvljene fete
  • Pola šalice sjeckanog luka
  • Nekoliko listića sjeckane mente

Postupak:

1. U jednoj zdjelici pomiješaj maslinovo ulje, ocat i sol.

2. U velikoj zdjeli pomiješaj lubenicu, fetu, krastavac, luk i mentu. Prelij prethodno napravljenim dresingom i pomiješaj da se sve sjedini

3. Ukrasi s još malo mente!

4. Grčka salata

Sastojci:

  • Oko 400 grama prepolovljenih sjeckanih rajčica
  • Jedan krastavac
  • Jedna šalica sjeckanih maslina
  • Pola luka (nasjeckati)
  • Pola šalice mrvljene fete
  • Za dresing:
  • Jedna žica jabučnog octa
  • Sok pola limuna
  • Tri žlice maslinovog ulja
  • Jedna žličica sušenog origana
  • Sol i papar po ukusu

Postupak:

1. U velikoj posudi pomiješaj rajčicu, krastavac, masline, crveni luk i fetu.

2. U manjoj posudici napravi dresing tako što ćeš pomiješati ocat, sok od limuna, maslinovo ulje, sušeni origano, sol i papar.

3. Prelij dresing preko salate i pomiješaj dok se ne sjedini.

5. Salata od kukuruza s fetom

Sastojci:

Tri šalice kukuruza iz konzerve

  • Jedna šalica prepolovljenih cherry rajčica
  • 1/3 šalice mrvljene fete
  • ¼ šalice sjeckanog luka
  • Dvije žličice sušenog bosiljka
  • Dvije žlice maslinovog ulja
  • Sok jedne limete
  • Sol i papar po ukusu

Postupak:

Sve sastojke pomiješaj u jednoj velikoj posudi, stavi u hladnjak barem na sat vremena i to je to. Tvoja salata je spremna za posluživanje!

Sigurni smo da ćeš ovim salatama oduševiti sve svoje prijatelje. Dobar tek!

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°