Fancy a. f. 11486 pregleda 10. kolovoza 2022.

Japanska manikura novi je hit za zdrave nokte

Cosmeticadligenswil, friseursalon_charme_/instagram/canva

Ako ste primijetili da su vaši nokti slabiji i pucaju nakon izloženosti moru i vodi iz bazena, onda je japanska manikura pravo rješenje za vas jer ćete ovom tehnikom na prirodan način postići čvrste i sjajne nokte

Japanska manikura temelji se na staroj tradiciji čiji je fokus na njegovanim noktima koji su opskrbljeni dovoljnom količinom vlage i samim time poprimaju svjež i sjajan izgled. Kako piše Miss7, ova tehnika preporučuje se osobito kada imate ispucale i neujednačene nokte. 

Japanska manikura uključuje turpijanje noktiju, uklanjanje zanoktica, masiranje hidratantnim uljem i poliranje kako bi nokti bili mekši i njegovaniji. Proces pojačava njihov prirodni sjaj - i sve to bez laka za nokte.

Drugi aktivni sastojci kao što su ginseng, alge ili biserni prah također se mogu integrirati u proces kako bi se osigurali najbolji rezultati.

Prije japanske manikure preporučljivo je ne lakirati nokte najmanje 24 sata. "Ovo vrijeme je potrebno kako bi nokti mogli u miru disati, a njihova površina se pripremila za proces poliranja“, govori Begoña Gómez, stručnjakinja za nokte u Yves Rocheru.

Ovu manikuru možete napraviti i kod kuće koristeći blagi polirajući blok. Također, ako japansku manikuru radite od kuće, stručnjaci preporučuju korištenje baznog laka za učvršćivanje jer nokti koji ostanu bez temeljnog premaza mogu s vremenom postati slabiji i lomljiviji zbog stalne izloženosti zraku.

Uskoro stiže nova navijačka pjesma!

 | Autor:

Tvoja reakcija?