Fancy a. f. 7506 pregleda 29. lipnja 2016.

Trikovi: Odaberi savršenu frizuru prema obliku lica

frizure

Frizura i izgled kose prve su stvari koje ćemo primjetiti na svakoj curi

Svima nam je poznata ona situacija kad se odlučimo na drastičnu promjenu frizure, ali konačan rezultat nakon posjeta frizerskom salonu je gotovo sramotan. Eksperimentiranje s novim frizurama nerijetko završi vrlo neugodno, a sve to može se lako izbjeći. 

Kako ti se više nikad ne bi ponovila slična situacija, čitaj dalje. :)

Određene frizure, iako na drugima izgledaju na savršeno, na tvom licu mogu istaknuti nedostatke i tako pokvariti ukupan dojam. 
Da bi odredila idealnu firzuru za sebe, prvo moraš odrediti oblik svoga lica. 

To ćeš najlakše napraviti ako staneš ispred ogledala zavezane kose i zamisliš (ili čak olovkom za oči iscrtaš) rubnu liniju svoga lica. Nakon toga pogledaj ovu fotografiju. 

Oblik lica | Autor: Dreamstime Dreamstime

Uz pomoć nje odredi kojem obliku pripada tvoje lice.

Okruglo lice 
Karakteristično je po tome što su jako izražene kosti lica, čelo je najčešće široko i kratko, kao i brada.
Za ovaj su oblik lica savršen odabir stepenaste frizure. Odličan su izbor i šiške odrezane u stranu koje će vizualno suziti lice, ali svakako izbjegavaj ravne šiške.
Kratke bob frizure također su dobar izbor.

Rachel Bilson | Autor: Pixsell Pixsell

Ovalno lice
Riječ je o najzahvalnijem obliku lica. Bez ustručavanja se možeš odlučiti za dugu, ali i za kratku kosu. Ono na što treba pripaziti je visoko čelo koje je često za ovakvak oblik lica. U tom slučaju bilo bi dobro izabrati frizure sa šiškama. Ovalno se lice smatra jednim od najljepših pa svakako izbjegavaj frizure koje će ga sakriti.
Ako si ljubiteljica super kratkih frizura, slobodno se ohrabri i isprobaj ih jer čak i one odlično pristaju ovom obliku lica! :)

Megan Fox | Autor: Pixsell Pixsell

Četvrtasto lice
Lako ćete ga prepoznati po strogim crtama lica i izraženoj vilici. Najbolji su odabir uvijek moderne poluduge lepršave frizure. Izbjegavaj strogo oblikovane frizure i razdjeljak na sredini. Osim toga, pripazi da ti dužina kose ne bude u liniji brade. 

Olivia Wilde  | Autor: Pixsell Pixsell

Srcoliko lice
Srcoliko lice karakteriziraju široko i kratko čelo te uska brada. Upravo zbog brade, potrebno je odabrati frizuru koja će vizualno proširiti taj dio lca. Zato su kovrče i bogate frizure idealan izbor, a šiške počešljane na stranu također će uspješno odvući pažnju s uske brade. Idealno će ti pristajati bob srednje dužine. Ne preporučaju se zalizane frizure.

Reese Witherspoon | Autor: Pixsell Pixsell
 
Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?