Fancy a. f. 163 pregleda 21. travnja 2023.

'London Girl' frizura iz 90-ih ponovno se vraća!

Canva

'London Girl' frizura doživjela je svoj povratak! Arhetip cool djevojke 1994. godine zasigurno je Kate Moss te njezina opuštena i ležerno podignuta kosa koja predstavlja preteču frizure 'London djevojke'. A takvu je kosu imala i Keira Knightley u filmu 'Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog Bisera'.

Ovakva frizura opisuje neurednu i ležernu kosu osušenu na zraku. Zbog takvog načina sušenja postala je valovita te je podignuta u pomalo neurednu punđu. Uz to, dodatan plus je ako se razdjeljak nalazi sa strane te izgleda pomalo vlažno. Ovakvi se opušteni stilovi inače povezuju s nonšalantnim djevojkama iz Francuske, međutim ovakve su frizure bile popularne i u Ujedinjenom Kraljevstvu.

'London Girl' frizura 90-ih predstavlja čistu suprotnost holivudskim frizurama. Dok su u Londonu žene imale opuštenu i pomalo neurednu kosu, holivudske su fizure činili savršeno isfenirani i uredni valovi. 

Poznati londonski frizer Neil Moodie kaže kako se estetika frizure londonskih djevojaka iz 90-ih čini nepromišljenom, ali je zapravo upravo suprotno. "Razdjeljak je prirodan, ali ne isforsirana oštra linija. Uz to, ne nalazi se na sredini, ali ne ni previše sa strane jer bi ga to činilo glamuroznim", kaže Moodie.

Kada govorimo o dužini kose, Neil Moodie savjetuje da bude malo duža od ramena, s pramenovima koji uokviruju lice. "Također bi duži pramenovi trebali biti u unutarnjem sloju kose, a dužina ošišana špičasto, tako da ima teksturu", kaže Neil Moodie.

Kod raščešljavanja kose, preporuča se korištenje primera, kao i korištenje prstiju kao češlja, prenosi Glamour UK.

Ovakva vrsta frizure vraća se i na crveni tepih. Jodie Comer je na nedavnoj dodjeli nagrada 'Olivier' nosila kosu skupljenu u naizgled opuštenu punđu. Naime, ovakav tip frizure zaista zahtijeva stiliziranje, a za Jodienu frizuru bio je zadužen frizer Sam McNight koji je ovim odabirom istaknuo njezin vrat, a ujedno ju učinio opuštenom.

Kako napraviti ovu frizuru?

Iako djeluje opušteno i neuredno, treba znati kako napraviti ovu frizuru. Na korijen kose nanesite sprej za volumen. Na sredinu kose i njezine krajeve nanesite isti sprej te lagano prstima stisnite i prelomite kosu. Ostavite par pramenova da uokvire lice, a ostatak vežite u punđu. Nanesite lak za kosu te pustite da vjetar učini svoje.

Tvoja reakcija?