Fancy a. f. 43 pregleda 08. veljače 2017.

Ne želimo da je istina, ali jest: Geliranje notkiju je opasno po zdravlje!

Maša u panici
Facebook/screenshot

Većina djevojaka želi uredne, njegovane i lijepe nokte, a nisu ni svjesne kolike se opasnosti iza toga mogu skrivati...

Djevojke nerijetko posvećuju sate uređivanju noktiju. S posebnom pažnjom biraju osobu koja će napraviti savršeno geliranje ili pak ugradnju noktiju, koja će imati pravu nijansu laka za nokte i biti pravi umjetnik u oslikavanju.

Ipak, rijetke su one cure koje su svjesne koje se sve potencijalne opasnosti kriju iza ovog beauty tretmana.

Naime, u posljednje se vrijeme često spominje prisutnost štetnih kemikalija u lakovima za nokte koja se dodatno pogoršava kada je riječ o spomenutoj metodi geliranja. Prema istraživanju koje su proveli stručnjaci na Skin Cancer Foundation, ultraljubičasto zračenje kojem izlažemo nokte prilikom geliranja može uzrokovati rak kože, njeno prerano starenje i hiperpigmentaciju.

 

Jednako su opasne i kemikalije koje se nalaze u acetonu koji se koristi za uklanjanje manikure. Osim toga, neki lakovi sadrže metil akrilat koji se često povezuje s pojavom kontaktnog dermatitisa, dok oba ova elementa uzrokuju stanjivanje i lomljivost noktiju

 

Ako se ipak ne želite potpuno odreći ovakvog načina ukrašavanja noktiju, gel manikuru koristite samo za posebne prilike te prije stavljanja gela i izlaganja UV zrakama ruke namažite kremom za sunčanje.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?