Fancy a. f. 907 pregleda 12. rujna 2021.

S ovih pet promjena u svojoj rutini ćeš zaspati puno brže

canva

Ako te muči to što noću potrošiš više vremena na to da zaspiš nego što zaista spavaš, ne brini jer ti u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako zaspati brže

Svima nam je poznata ona situacija kada se toliko silno trudimo zaspati da nas to, jednostavno, još više razbudi. Ako ti ide na živce što se gotovo svaku noć moraš vrtjeti po krevetu, namještati jastuk deset puta, pritom promijeniti 15 položaja i još uvijek ne uspijevaš zaspati, ne brini jer smo za tebe na Glamour pronašli pet savjeta kako zaspati što lakše. 

1. Stvori rutinu

Znamo koliko je primamljivo vikendom ići spavati i buditi se puno kasnije nego što to radimo preko tjedna, ali to, zapravo ima suprotan učinak. Naše tijelo voli rutinu i bilo bi najbolje kada bi svakoga dana išli spavati i budili se, otprilike, u isto vrijeme. Na taj način naš mozak već zna u koje doba dana je vrijeme za spavanje i kada je, otprilike, vrijeme za buđenje. 

2. Ugasi TV prije spavanja

Kako sunce zalazi i naša okolina postaje sve mračnija, naša pinealna žlijezda počinje ispuštati melatonin (hormon sna) u krvotok i tako signalizira našem tijelu da je vrijeme za spavanje. Kada su oko nas upaljena svjetla, uključujući i TV, ispuštanje melatonina više nije ujednačeno i to prilično utječe na to koliko brzo ćemo utonuti u san, ali i na kvalitetu sna. 

 | Autor: canva canva 3. Eliminiraj druge izvore svjetlosti

S obzirom na to da je TV već ugašen, bilo bi dobro da se još malo osvrneš po svojoj sobi i pogledaš koji bi još izvor svjetlosti mogao ometati tvoj san. Vrlo često je to ulična rasvjeta koju lako možeš eliminirati nekom gustom zavjesom. Također, bilo bi dobro da ugasiš svoj mobitel ili ga ostaviš u drugoj prostoriji jer mnogi često upadaju u zamku scrollanja po društvenim mrežama kada ne mogu zaspati. 

4. Pripazi na temperaturu svoje sobe

Temperatura između 15 i 19 stupnjeva idealna je za najkvalitetniji san. Ali, ako iz nekog razloga, nisi u mogućnosti kontrolirati temperaturu svoje sobe, možeš razmotriti upotrebu lakše ili teže posteljine te lakše ili toplije pidžame; ovisno o tome želiš li se ugrijati ili rashladiti.

 | Autor: canva canva

5. Lagane vježbe prije spavanja

Prije nego planiraš otići spavati, izdvoji 15 minuta i napravi lagane vježbe istezanja. Istezanje potiče duboko disanje, a svi znamo da duboko disanje opušta. Na taj način ćeš potpuno smireno utonuti u san.

Lijepe snove ti želimo!

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

VIDEO

Hailey se rasplakala na Met Gali, a razlog je Selena?

4 komentar/a

qmswqm

Slažem se sa tobom u potpunosti A ako ćemo iskreno dok Hailey vrijeđa Selenu priča svašta o njoj provocira Selenu o tome svi mediji šute i niko ne priča Hailey je zaslužila sve i ovo je malo u odnosu na ono što ona već godinama Seleni radi

marjana986

Ne bih rekla da su tad bili nezreli vec,prije bih rekla da je zavist,ljubomora i mnogo toga presudilo ali da nije bilo drugih oni bi bili zajedno ,tesko je sacuvati vezu i biti sretan kad je drugi unistavaju ,zeleci vam lose ,nemozete poreci da su bili divan par koji su mnogi voljeli i ,eto cak dandanas nitko ih nemoze prestici u tome ,no ako je sudeno mozda jos nije kasno ,nikad neznas kakva ti jevzausta sudbina ,cudni su putevi zivota ,da steta bili su divan par ,piseban na svoj nacin.