Fancy a. f. 1056 pregleda 26. siječnja 2018.

Top 5 namirnica za čisti i blistavi ten

Selena Gomez
Instagram

Problemi s prištićima, masnom ili suhom kožom najčešći su problemi svih tinejdžera. Hoće li te iznenaditi ako ti otkrijemo da određenom hranom možeš poboljšati svoj ten?

Pizza je super, ali ako se želiš riješiti prištića, morat ćeš se upoznati i s nekim zdravijim namirnicama. Tako je, do čistog lica možeš doći tako da napraviš nekoliko izmjena u svojoj prehrani. Možeš početi s ovim namirnicama:

1. Voda

Ključ čiste i zdrave kože je voda. Kao i ostatak tvog tijela, tvoja koža također može biti žedna, što znači da joj je potrebna hidratacija. Kremice mogu pričekati, jer sve što trebaš napraviti je piti osam čaša vode dnevno da bi rezultati postali vidljivi. Dodatan plus je što su rezultati brzi i efikasni!

via GIPHY

2. Tamna čokolada

Ovo je istina, no nemoj pomiješati mliječnu i tamnu čokoladu. Tamna čokolada je ono što trebaš. Ona sadrži manje šećera i uglavnom je napravljena od čistog kakaa. Kakao je bogat antioksidansima koji potiču hidrataciju. Hidratacija = čista koža!

via GIPHY

3. Zobena kaša 

Za doručak umjesto peciva pojedi zobenu kašu i tvoja koža bit će ti zahvalna. Zob proizvodi hormone koji se rješavaju viška ulja i masti koje se stvara na koži. Za sladokusce, kombinirajte zobenu kašu sa svojim omiljenim voćem i uživajte u finom obroku.

via GIPHY

4. Rajčica

Rajčica je bogata vitaminom C i sadrži svojstva koja štite od oštećenja Suncem. Također, rajčicama možeš zaustaviti stvaranje bora, ali to su problemi s kojima se još ne moraš mučiti!

via GIPHY

5. Orasi

Orasi su bogati omega 3 i omega 6 kiselinom i korisni su u borbi protiv upala na koži, pa tako i protiv stvaranja novih prištića. Ako se boriš sa suhom kožom, počni grickati orahe umjesto čipsa. Dobar tek!

via GIPHY

 

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • leoni98

    ovu zobenu kašu nebi nikad pojela!