Fancy a. f. 1126 pregleda 21. kolovoza 2018.

Tvoja privatnost: Kako zaštititi fotke na mobu?

emaluketin/Instagram

Donosimo ti nekoliko načina kako zaštiti fotke na mobu.

Danas moraš stvarno biti oprezan sa sadržaj fotografija koje imaš na mobitelu. Realno, zahvaljujući današnjoj tehnologiji netko ti može hakirati mobitel, a Digitalspy.com ti donosi pet savjeta kako zaštititi svoje fotke. 

1. Odaberi kvalitetnu lozinku.

Lozinka je veoma bitna, unatoč tome što ti se čini kao da ona i ne igra neku ulogu u zaštiti fotografija na mobitelu. Kada biraš lozinku pripazi da je ona kombinacija malih i velikih slova, kao i brojeva. Norton je program za nasumično biranje lozinke koju je teško razbiti i hakirati. 

via GIPHY

Također, budi oprezan kod biranja onih sigurnosnih pitanja. Poznati haker Christopher Chaney proveo je deset godina u zatvoru Los Angelesa jer je upao u e-mailove zvijezda poput Scarlett Johanson, a uspio je doći do mailova putem pitanja "What was your first pet's name?"

2. Onemogući automatske prijenose podataka na iCloud i Dropbox.

Datoteke za upravljanje i backup aplikacije koje instaliraš na smartphone i laptop često dolaze s automatskim backup-om jer služi za pohranjivanju i spremanju informacija.

 | Autor: digitalspy.com digitalspy.com

Ako ne želiš svoje fotografije pohraniti online, trebaš biti jako oprezan prilikom prijenosa podataka

3. Zaštiti sve fotografije. 

- Važno je uzeti u obzir da čim dajete podatke ili fotografije i sinkronizirate ih, postoji velika mogućnost da one više nisu sigurne - izjavio je Stefano Ortolani, koji se bavim zaštitom privatnih podataka. 

- Na primjer, korisnici iPhonea imaju opciju 'My Photo Stream', koja automatski prebacuje sve nove slike na iCloud i povezuje ih s drugim uređajima. Bilo bi dobro da isključite tu opciju i na taj način se zaštitite - nadodao je Ortolani. 

4. Podatke pohranjuj na hard disk. 

 | Autor: Pinterest Pinterest

Još jedan dobar savjet je taj da sve bitne podatke i fotografije pohranjuješ na jednom hard disku, a potom ih možeš izbrisati s laptopa. Na taj način svi bitni podatci bit će ti na jednom mjestu i nema teoretske šanse da ih netko hakira. 

5. Pravilno brisanje fotografija. 

Ako se stvarno želiš riješiti fotografija onda moraš bolje izbrisati od samo jednog klika na 'delete'. Korisnici Windowsa mogu se poslužiti programom Eraser koji je super siguran za brisanje fotografija. 

via GIPHY

Mac korisnici mogu koristiti funkciju 'secure empty trash' koja se nalazi u tražilici. 

VIDI OVO! Zvijezde čije su gole slike procurile u javnost. 

ŽELIŠ IMATI TETOVAŽU KAO TVOJI OMILJENI YOUTUBERI LAYZ I DENNIS DOMIAN? Brzo na kioske Tiska gdje te uz ljetno izdanje JoomBoos VideoStar magazina čeka PREDOBRA TETOVAŽA.   | Autor:

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • kbc74dnr1992

    Fakat treba paziti sa slikama
  • mala_loodacha

    uff da mi ne bi slučajno provalili u mob. ovo je fkt korisno