Fancy a. f. 861 pregleda 16. rujna 2021.

Žuta je za hodnik, a plava za radnu sobu: Evo zašto!

canva/youtube

Boje imaju dosta velik utjecaj na naše raspoloženje - od onih razigranih koje nas uveseljavaju pa sve do onih tmurnijih koje nas čine pomalo melankoličnima i zato je jako važno koju od njih ćemo odabrati za svoje prostore u kojima boravimo

Znaš li da su boje i emocije prilično povezane i da svaka boja u nama pobuđuje različite emocije? Naime, znanstveno je dokazano da nas neke boje mogu učiniti sretnijima, depresivnijima, opuštenijima pa čak i gladnijima, piše 99Designs. Ako želiš saznati koje su točno boje povezane s kojom emocijom i koju je boju najbolje upotrijebiti za određenu prostoriju, nastavi čitati članak.

@katekerdiinteriors

How colors in interior design affect your mood #colors #interiordesign #interiordesigner #interiordecor

♬ Swear By It - Clutch

1. Crvena boja

Crvena boja potiče apetit pa je samim time idealna za blagovaonicu. Također, prilično je energična i vrlom brzo će podići tvoje raspoloženje. 

2. Roza boja

Roza boja spada u sretne i optimistične boje, a što je nijansa roze svjetlija i umjerenija, to ona više potiče na smirenost i smanjuje negativne emocije.

3. Narančasta boja

Narančasta je energična i zabavna boja pa je tako idealna za prostorije koje su namijenjene druženju kao što su blagovaonica ili dnevni boravak.

4. Ljubičasta boja

Ljubičasta je spiritualna boja i ona nas potiče na kreativnost, a tamne i zagasite nijanse ljubičaste simboliziraju luksuz i bogatstvo. Ako se odlučiš za neke svjetlije nijanse ljubičaste kao što je npr. lila, u svoj ćeš prostor unijeti i dozu smirenosti.

5. Žuta boja

Žuta je razigrana i optimistična boja kojom se vrlo često izražava dobrodošlica pa je tako idealna za svaki hodnik -  prostor u koji tvoji gosti prvo uđu kada dolaze u tvoj dom. Naravno, odlično raspoloženje će potaknuti i u dnevnom boravku koji je namijenjen druženjima.

 6. Plava i zelena boja

Plava i zelena su boje koje nas najviše smiruju i time su idealne za spavaću sobu, ali i za radnu s obzirom na to da u radnoj sobi želimo imati što manje onoga što nam odvlači pažnju, a to se odnosi i na boju zidova.

Koju boju ti najviše voliš u svom domu?

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?