Prvi 2351 pregleda 30. prosinca 2018.

10 novogodišnjih običaja: Kog prvo poljubiš, s njim ćeš biti

hoskelsa@instagram

Nosiš li i ti sretno crveno donje rublje?

Svi smo mi pomalo praznovjerni kada su u pitanju neki stari, tradicionalni običaji. Zašto? Tko zna, ali donosimo ti deset običaja koji vrijede s prijelaska na staru i ulaska na novu godinu. 

via GIPHY

1. Crveno donje rublje za novogodišnju noć. Ako si i ti jedna/an od onih koji nosi crveno donje rublje jer donosi sreću onda skroz razumiješ o čemu pričamo. Prema tradiciji crveno rublje garantira sreću u ljubavi i seksu ako se nosi u novogodišnjoj noći. 

2. Osoba s kojom se poljubiš u ponoć, osoba je s kojom ćeš biti tijekom cijele godine. Naravno, ako to ne napraviš pod utjecajem alkohola i poslije se ničega ne sjećaš. 

via GIPHY

3. Nema čišćenja prvi dan nove godine. Mnogi vjeruju da čišćenje 1.1. donosi nesreću, a mi se ne žalimo! Samo ne znamo kako ćemo živjeti u neredu ako slavimo novu kod kuće. 

4. Nošenje nove odjeće. Navodno, ako nosiš novu odjeću za novu godinu imat ćeš zalihe nove odjeće za cijelu godinu. 

via GIPHY

5. Ne jedi piletinu. Još jedan čudni običaj zabranjuje konzumaciju piletine, jer navodno ako je konzumiraš možeš se suočiti s raznim novčanim problemima kroz sljedeću godinu. 

6. Ako čuješ mačku kako plače okreni se na drugu stranu i pobjegni. Ili možda pomozi maci ako plače jer ju nešto boli? 

via GIPHY

7. Glasni zvukovi tjeraju zločeste duhove. Sad nam je jasno zašto svi naviju muziku - samo se šalimo! Pa ljudi se zabavljaju. Također, vjeruje se da lemon obješen na vratima također sprječava dolazak zločestih duhova. 

8. Značenje prvog gosta u novoj godini. Naime, ako ti je prvi gost u novoj godini muško to znači da će muško vladati u tvojoj vezi i obrnuto. 

via GIPHY

9. Novu godinu prvo ti treba čestitati osoba suprotnog spola jer to donosi sreću u ljubavi. 

10. Ako te za vrijeme otvaranja pogodi čep od šampanjca, vjeruje se da to donosi sreću. Tako da, pobrini se da te pogodi čep od šampanjca!

via GIPHY

 

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    lollll