Prvi 13334 pregleda 29. studenoga 2018.

11 detalja koji su vam promakli u filmu 'Sam u kući'

zenski svijet/instagram

Prvi nastavak omiljenog blagdanskog klasika prošli vikend je bio na TV-u, a sljedeći je u nedjelju

A dok čekamo drugi nastavak (nestrpljivo), donosimo vam 11 detalja iz prvog dijela 'Sam u kući' koji su vam moooožda promakli. Provjerite!

Možda te zanima... KVIZ: Koliko poznaješ film 'Sam u kući'?

 

1. Pravi brat Macaulay Culkina glumio je Fullera

via GIPHY

Fullera, da onog klinca koji obožava pepsi i mokri u krevet, u filmu je glumio Kieran Culkin, brat glumca Macaulayja Culkina koji igra Kevina. 

2. Ona tarantula na Marvovu licu je prava

via GIPHY

Glumac Daniel Stern bio je toliko uživljen u svoju ulogu lopova Marva da je stvarno pristao da mu na lice stave pravu pravcatu tarantulu. Navodno su ovu scenu snimili u jednom takeu, a kako bi izbjegli to da uznemire životinju, onaj Marvov vrisak dodali su kasnije u montaži.

Možda te zanima... 13 najboljih trenutaka iz filma 'Sam u kući'

3. Film koji Kevin gleda u prvom nastavku zapravo ne postoji

via GIPHY

Da, nažalost, film Angels With Filthy Souls zapravo nije pravi film. Scene su kreirane isključivo za potrebe snimanja filma 'Sam u kući', u crno-bijelom izdanju i stilu 40-ih godina.

4. Filmom dominira plasman proizvoda

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Are those microwave dinners any good? I’ll give them a whirl.”

Objavu dijeli Home Alone Fan Page (@duncans.toychest)

Od Pepsija, do Tic Taca, Playboyja i Budget rental trucksa, u prvom nastavku filma mnogo je plasmana proizvoda raznih brendova, ali to ste vjerojatno i sami primijetili, no možda niste toliko obraćali pažnju.

5. Onaj Playboy iz scene u Buzzovoj sobi je pravi

To izdanje Playboya koje Kevin nalazi u sanduku u sobi izašlo je u srpnju 1989. godine.

6. Na onoj fotki Buzzove cure je ustvari dečko

Devin Ratray, glumac koji u filmu igra Buzza, za Yahoo je jednom izjavio kako nisu htjeli staviti fotografiju bilo koje djevojke kako je ne bi uvrijedili onim Kevinovim komentarom (WOOF!), ali srećom, art režiser imao je sina koji je u to doba pomalo izgledao poput djevojke i sav sretan pristao na tu 'ulogu'.

7. Roditelji nisu primijetili da Kevina nema u avionu jer sa sobom nisu imali njegovu putovnicu

Jedan je genije na Redditu otkrio kako je Kevinov tata, kad su prolili mlijeko u kuhinji i u žaru čišćenja, u smeće zajedno s ubrusima bacio i Kevinovu kartu i putovnicu. 

8. Lopovi se, u stvarnom životu, vjerojatno ne bi izvukli bez ozbiljnih ozljeda 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prob my fav sence from #HomeAlone #HomeAlone1 #MacaulayCulkin #DanielStern

Objavu dijeli @ cme905

Stručnjaci su u nekoliko navrata, analizirajući sve ono što Kevin radi lopovima u filmu, izjavili kako se u stvarnom životu sigurno ne bi izvukli bez ozbiljnih ozljeda. A to smo mogli zaključiti i sami, zdravim razumom. :D

9. Netko je na aerodromu primijetio - Elvisa

via GIPHY

Nakon smrti Elvisa Presleyja, u Americi su počele kružiti razne teorije da je on ustvari živ, a netko je rekao kako ga je navodno vidio u sceni u prvom nastavku 'Sam u kući'. Na aerodromu, u onoj sceni gdje se Kevinova mama svađa s recepcionerom u Scrantonu.

10. Ukrasi na koje Marv stane kad ulazi u kuću su od šećerne mase (šećernog stakla)

via GIPHY

Nisu od pravog stakla niti plastike. Jer, očito se tu nije baš toliko žrtvovao za ulogu...

11. Onaj snijeg na kraju uopće nije pravi

via GIPHY

Okej, nije da nam je ovo preveliko iznenađenje, ali s obzirom na to kad je film snimljen (1990.), snijeg izgleda jako realno.

JoomBoos i ove godine organizira najbrutalniji božićni party - VIDEOSTAR PARTY powered by A1 Hrvatska! 16. prosinca u 18h u Tvornici kulture proglasit ćemo Videostar pobjednika i napraviti najveći YouTube party u regiji! Osiguraj svoju ulaznicu na: bit.ly/videostar_partygodine i druži se s JoomBoos youtuberima i onima koji će to uskoro postati. Ovo ne smiješ propustiti! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

3 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lana_247

    Ono nije bio elvis nego gary grott
  • Avatar supportson

    supportson

    znao sam sve nije veliko iznenadjenje