Sve više ljudi odlučuje izbaciti ugljikohidrate iz prehrane kako bi smršavjeli ili održali željenu težinu. Ipak, odricanje od omiljenih ugljikohidratnih jela, poput pizza, može biti izazovno. Srećom, postoje proteinske verzije pizza koje su odlična alternativa, a u nastavku donosimo nekoliko najpopularnijih
Podloga za pizzu od jaja i sira
Ovo je jedna od najjednostavnijih podloga za proteinsku pizzu, a za nju su vam potrebne dvije vrste sira, jaja, sol i papar. Nadjev možete napraviti po vlastitoj želji.
Sastojci:
- 150 g sira (bilo koja marka, bitno je da na njemu piše da je posni)
- 25 g tvrdog ili polutvrdog sira po izboru
- 2 jaja
- sol
- papar
- origano
- bosiljak
Priprema:
Izmiješati jaja, i sireve te im dodati začine. U protvan staviti papir za pečenje i peći oko 30 minuta na 180 °C (prije pečenja zagrijati pećnicu). Kad se tijesto ispeče izvadite ga iz pećnice i pustite neka se spusti. Zatim na pizzu stavite nadjev kakav želite (rajčicu, sir, gljive, paprike, kukuruz, luk) i vratite natrag u pećnicu i pecite na 220 °C još 15 minuta.
Podloga sa sjemenkama
Podloga za ovu pizzu se sastoji od sjemenki pa vas tijesto donekle može podsjetiti i na neku zdravu verziju krekera.
Sastojci:
- 1 šalica sjemenki sezama
- 1 šalica sjemenki lana
- 1 šalica sjemenki suncokreta
- 1/2 šalice jogurta
- 1/2 šalice kokosovog
- žlica maslinovog ulja
- prstohvat soli
- prstohvat sode bikarbone
Priprema:
Sve sastojke izmiksajte u blenderu pa tijesto izlijte i stavi na protvan. Pecite na 170°C oko 20-ak minuta. Zatim stavite na tijesto nadjev kakav želite i pecite sve zajedno još desetak minuta.
Podloga s proteinskim prahom
Sastojci:
- 1/4 šalice proteinskog praha bez mirisa
- 1/4 šalice bezglutenskog brašna
- 1/4 šalice rižinog brašna
- 2 jaja
- malo bademovog mlijeko (samo onoliko koliko je potrebno da se tijesto pretvori u gustu vlažnu smjesu)
Priprema:
Stavite u zdjelu sve sastojke i postupno ulijevajte bademove mlijeko dok ne dobijete tijesto. Tijesto stavite na protvan obložen papirom za pečenje i pecite oko osam minuta na 180 stupnjeva C dok se podloga ne ispeče. Stavite sastojke po želji i vratite u pećnicu na još 10 do 12 minuta dok se sir ne rastopi.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.