Prvi 5806 pregleda 24. svibnja 2019.

5 dokumentaraca za sve koji su oduševljeni serijom Chernobyl

kel_anne_hunt/instagram

Mi smo trenutno jako opsjednuti serijom Chernobyl. Baš ozbiljno opsjednuti. I zato smo sad malo nervozni jer četvrta epizoda izlazi tek u ponedjeljak, pa tražimo alternative. Ako ste i vi u toj situaciji, našli smo par dobrih dokumentaraca o černobilskoj katastrofi koje možete pregledavati za vikend.

The Battle of Chernobyl

Dokumentarac iz 2006. snimljen je na 20. godišnjicu nesreće, a osim svjedoka nesreće, radnika koji su čistili posljedice i nekadašnjih stanovnika Pripjata, u ovom dokumentarcu govori i bivši predsjednik SS-a Mihail Gorbačov, kojeg u HBO-ovoj seriji Chernobyl glumi David Dencik.

Return to Chernobyl

Ovaj film snimljen je 2017. godine, a priča priču hrabrih ljudi koji su godinama nakon nesreće vodili borbu s nevidljivim neprijateljem, pokušavajući sanirati posljedice ogromne radijacije.

The Babushkas of Chernobyl

Ovo je, pak, priča o ženama koje su se, nakon nesreće 1986. i nakon evakuacije, odlučile vratiti na zabranjeni teritorij i ondje su još godinama poslije živjele.

Pripyat

Film Pripyat prati priču radnika koji su nakon nesreće ostali sanirati posljedice nuklearne katastrofe, međutim iz nešto drugačijeg i osobnijeg kuta nego što to čini film Return to Chernobyl.

Chernobyl Heart 

Chernobyl Heart prati priču djece koja su rođena sa srčanom manom nakon ove ogromne katastrofe. Ovaj je dokumentarac nagrađen i Oscarom, tako da će sigurno biti dostojna zamjena seriji dok ne izađe nova epizoda.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Jeeej, predobrooo! pogledat ću