Prvi 1658 pregleda 07. siječnja 2019.

A što sad nakon blagdanskog prejedanja?

fitnessgirlsmotivation / instagram

Sad kad jedemo mnogo više hrane nego inače važno je znati kako povratiti energiju i ostati aktivni

Sigurno si i ti jedan od onih koji tijekom blagdanskog vremena jede mnogo više nezdrave hrane, kolača, mesa, francuske salate, a sva ta hrana nas čini tromijima, sporijima i uspavanima. Kako bi povratio/povratila energiju tijekom ovog zimskog, blagdanskog perioda, ovo je pet korisnih savjeta kojih se moraš držati.

1. Prošeći

Ako ti se ne da vježbati i svaki dan odlaziti u teretanu tijekom zimskih praznika i tijekom blagdanskog perioda, uzmi malo vremena da barem prošećeš pola sata dnevno. Ili otiđi na Advent pa ondje prošeći s prijateljima, curom, dečkom, mamom, tatom. Vidjet ćeš zanimljive stvari, družiti se, a usput i rekreirati. Ali, nemoj onda pretjerivati s fritulama i kobasicama!

2. Pojedi salatu!

Okej, jasno nam je da nitko ne može odoljeti zimskim delicijama poput francuske, mlinaca, purice, kolača i fritula, ali probaj uz svaki obrok pojesti i zdjelu svježe salate. Živa namirnica je važna i ne bismo je trebali zanemarivati u prehrani!

3. Pokušaj se dovoljno naspavati

via GIPHY

Zimi je san jako važan jer su dani kraći pa imamo i manje sunčeve energije koja nas puni snagom i pozitivom. Zato je važno da svaku večer spavaš dovoljno, kako bi tijekom dana bio/bila sposoban/sposobna funkcionirati i obaviti sve obveze. Dakle, barem 5-6 sati sna je potrebno svake večeri.

4. Konzumiraj više vode i pića koja podižu energiju

 | Autor: JoomBoos, Pixell, Canva JoomBoos, Pixell, Canva

Nikako nemoj zanemariti tekućinu u ovom periodu, jer tekućina nam nije važna samo ljeti, kad je vruće i sparno. Osim vode, možeš nakon ručka posegnuti za čašom energetskog Sensation Energy napitka koji će ti vratiti snagu i pripremiti te za ostatak dana.

5. Probudi se ranije

Uopće nije istina da duljim spavanjem imamo više energije. Ako pretjerujemo i spavamo do podneva, time ćemo zapravo samo izgzubiti potrebnu energiju kojom se punimo tijekom dana. I zato, probudi se ranije čak i tijekom praznika i kad si popodne u školi i iskoristi dan punim plućima!

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani! U novom broju možete pročitati ekskluzivnu ispovijest xnix2x i 8rasta9, intervjue s Dennisom Domianom i Bakom Prase, vidjeti kako poznate youtuberice izgledaju bez šminke i još hrpu super priča! Na poklon dobivate 18 postera i blagdanske postcardse gdje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati im na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, a najkreativnije ćemo i nagraditi! Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! U magazinu se nalazi i popust od 25 kuna za ulaznicu za Videostar božićni party!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Youtuber123

    Wooot? Tnxx
  • mala_loodacha

    foraaa