Prvi 6863 pregleda 31. srpnja 2018.

7 najvećih pogrešaka koje činiš dok se ispričavaš

gabi@instagram

Dosta s izlikama

Da se ispričaš nekome kako spada treba biti zreo i zapravo misliti to što govoriš.

Huffington Post složio je listu najčešćih pogrešaka koje činiš dok se ispričavaš:

1. Pronalaženje izlika

Isprika treba biti iskrena i trebaš preuzeti odgovornost za svoje pogrješke, a ne pronalaziti izlike za njih. Naravno da trebaš drugoj osobi prikazati svoju stranu priče i objasniti zašto si nešto učinio, to ne bi trebao biti fokus isprike. 

-Možeš reći nešto kao "Oprosti što nisam bio tu za tebe. Prolazio sam kroz teško razdoblje, ali ću se potruditi da ti u budućnosti budem podrška jer mi je stalo do tebe- kaže Diane Gottsman, autorica knjige Modern Etiquette for a Better Life.

via GIPHY

2. Ne djeluješ iskreno

Ako ne djeluješ iskreno, tvoja isprika jednostavno neće funkcionirati. Prije nego što se nekome ispričaš, bilo bi dobro da ju izgovoriš na glas sam sebi pred ogledalom tako da budeš prirodniji za vrijeme ispričavanja. Ako se ispričaš samo da skineš nekog s dnevnog reda, onda to samo stvara više problema.

via GIPHY

3. Isprika preko poruke

Ako si u mogućnosti, uvijek se ispričaj nekome uživo. Isto kao što post na fejsu za rođendan nije isto kao iskren zagrljaj, tako isprike preko poruka isto ne čine mnogo. 

-Druga osoba treba vidjeti tvoj izraz lica, čuti tvoj glas. Poruka je stvarno zadnji odabir ako se želiš nekome iskreno ispričati- govori Gottsman.

via GIPHY

4. Žao mi je, ali...

Jedno kobno "ali" može upropastiti cijelu situaciju i jedna je od najgorih stvari koje možeš napraviti dok se ispričavaš. 

-Kada kažeš "ali" nakon isprike, negiraš sve što si do tada rekao- kaže Gottsman.

- Umjesto "Žao mi je, ali to nisam planirao . napraviti" reci "To mi nije bila namjera i jako mi je žao što ti se to dogodilo" - otkriva Gottsman.

via GIPHY

5. Prebacivanje krivnje na drugu osobu

"Žao mi je što se tako osjećaš" jednostavno negira ispriku i zvuči kao da prebacuješ krivnju na drugu osobu. Također, ne smiješ poricati da si uvrijedio tu osobu, jer se ona s razlogom ljuti. Poniznost je ključ dobre isprike.

via GIPHY

6. Prekasna isprika (ili prerana...?)

Što duže čekaš, to situacija može postati gora. Uvijek se bolje ispričati ranije, nego kasnije.

-Ako i sam misliš da ti je predugo trebalo da se ispričaš, onda je sigurno malo kasno- kaže Gottsman.

S druge strane trebaš pustiti osobu da se malo ohladi, a trčanje za njima i ispričavanje prerano može ih samo naživcirati. Nađi zlatnu sredinu.

via GIPHY

7. Očekivanje da će druga osoba odmah prihvatiti ispriku

Nažalost, jedno "oprosti" ne znači da će to sve popraviti situaciju. Možda druga osoba treba malo razmisliti o cijeloj situaciji i bez obzira ako prihvati ispriku, mora dovesti svoje osjećaje u normalu, a to može potrajati. Za poboljšanje odnosa potrebno je vrijeme i rad.

via GIPHY

Izvor: Huffington Post

 

SLIKAJ SE S TETOVAŽAMA IZ VIDEOSTAR MAGAZINA I OSVOJI JOOMBOOS ŠALICU! Odaberi tetovažu po svojem ukusu, fotkaj se i sliku objavi na Instagram s hashtagom #videostarmagazin. SRETNO!

Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima te super poklone - originalne tetovaže kakve imaju naši YouTuberi.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • mala_loodacha

    ajme, definitivno su mi trebali ovi savjeti. Hvala!!!