Prvi 1500 pregleda 20. veljače 2019.

9 odvratnih tajni o hrani koju jedemo svaki dan

shewonteatthat / instagram

Samo za one jakog želuca!

BuzzFeed otkriva grozne tajne prehrambene industrije koja silno želi da ovi sastojci ostanu tajna. Nije ni čudo kad vidite o čemu se radi.

1. Bijelo vino može sadržavati dodatak ribljeg mjehura

Riblji mjehur je čest dodatak koji se koristi kako bi vino bilo bistro. Kao alternativa postoje metode filtriranja na biljnoj bazi, ali često se koristi upravo ova 'riblja' metoda.

2. Vaš hamburger može sadržavati aminokiselinu koja dolazi iz ljudske kose

L-cistein je aminokiselina koja se obično izlučuje iz ljudske kose (vjerojatno kose koja se skuplja s poda u frizerskom salonu u Kini) i koristi se da bi komercijalni kruh i pecivo bili lijepi i pahuljasti.

3. Crvena boja za boju u slatkišima napravljena je od kukaca

Karmin je vrsta crvene boje koja se dobiva od kohinealnih insekata. Ove male bube poput suše se i moče u alkoholnu otopinu kako bi se stvorila karminska kiselina, svijetlo crveni pigment.

4. Taj sjajni sloj na vašoj jabuci sastoji se od kakice buba

Shellac je materijal koji se koristi kao zaštitni sloj na voću u supermarketima, a proizvodi se od smole koju luče bube.

5. Lažni okus vanilije u vašem jogurtu dolazi iz drva

Imitacija vanilije dolazi od repliciranja jednog od sastojaka okusa vanilije u laboratoriju - i obično se sintetizira iz vrste drvenih smola ili lignina, koji je u osnovi drvena pulpa.

6. Gumeni bomboni se uglavnom izrađuju od želatine, koja je zapravo kuhana životinjska koža, hrskavica i kosti

U osnovi, želatina dolazi od kuhanja ostataka industrijskog mesa.

7. Jaje u sendviču vjerojatno je došlo iz ovog 'dugog jajeta'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So basically a #longegg

A post shared by Ryan S (@offical_big_boy_) on

Izum 'dugog jajeta' omogućuje prehrambenoj industriji da svaki put lako postigne savršeno narezano jaje. Uglavnom, ovo se radi od zasebno kuhanih žumanjka i bjelanjka, a zatim ih se slaže u deblo - jednom omotana i zamrznuta, ta se jaja mogu čuvati i do jedne godine. 

8. Možda mislite da kupujete zdravi kruh od cjelovitog pšeničnog zrna, ali to je zapravo najčešće bijeli kruh obojan smeđom bojom 

Provjerite oznaku riječi 'cijela pšenica' ili 'cijela zrna' na kruhu, jer u suprotnom možete dobiti samo bijeli kruh s dodatkom boje karamele.

9. Oh, i konačno, vaš maslac od kikirikija vjerojatno sadrži i mrtve insekte

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

⚡️RECIPE INVENTION ⚡️👩🏻‍🍳🍌🍌🍞 Gluten-Free Peanut Butter Banana Bread Brownies 🥜🍌🍞🙋🏻‍♀️ . When is a brownie a brownie? We think it’s when it’s got a little bit of goo and a lot of ahhhh... 🤤😌 . #glutenfree #dairyfree #refinedsugarfree Alternatives: #eggreplacer #coconutoil✨🥥 🥚 🍌🍌🍌🍌 . . Ingredients: ⬅️ 4 mashed over-ripe bananas 1tbs of vanilla extract 1tsp of cinnamon 1tsp of bi-carbonate soda 2 cups of gluten-free flour 80ml maple syrup 50ml almond or soya milk 70ml rapeseed oil 4tbs of peanut butter . . Method: ⬅️ Preheat oven to 170 degrees (fan forced). Sift the gluten-free flour and combine with cinnamon and bi-carb. 🍌 Add mashed banana, eggs, vanilla extract and soya milk- lightly mix. 🍌 Once mixed through, add soya/almond milk and stir until combined. 🍌 Pour in a lines and greased 20cm square brownie tin and drop dollops of peanut butter on batter and swirl with a toothpick or use your peanut butter as icing. 🍌 Bake for 30 mins or until just cooked through. 🤤💛 . . #peanutbutter #brownies #recipe #easy #invention #bananabread #foodporn #entrepreneurlife #bananas #bake #chiefbananastories #foodphotography #behindthebananapeel #photography #baking #athome #yumyum #love #insta #feelinggood 🍌🕺🏼💥

A post shared by Chief Banana - Sharon Luff (@bigbananabread) on

FDA regulacija dopušta da maslac od kikirikija ima do 30 komada insekata na 100 grama. FUJ!??

 | Autor:

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Ms.Julia

    Ms.Julia

    Fuj!Više nikad ne jedem gumene bombone i maslac od kikirikija!
  • mala_loodacha

    omg ovo je odurno :(