Prvi 2178 pregleda 11. studenoga 2021.

Advent u Zagrebu uskoro kreće, a tema su - igračke!

Pixsell

Motiv ovogodišnjeg Adventa bit će igračke. "Ovim adventom željeli smo se vratiti u djetinjstvo. Glavne okosnice su da je on hibridan, održiv i zeleni", rekla je direktorica TZGZ-a kako javlja 24sata

Ovogodišnji Advent u Zagrebu, za razliku od prošle godine, ipak će se održati i to od 27. studenog do 7. siječnja. Uvodi se šest novih programa, a Adventske kućice bit će na pet gradskih lokacija: Trgu bana Jelačića, Europskom trgu, Bogovićevoj i Gajevoj ulici te na Strossmayerovom šetalištu, piše 24sata.

"Svake godine trudimo se naš Advent oplemeniti novitetima te mi je posebno drago najaviti 6 novih programa, a to su: Advent u LADU, zatim Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s našim obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima koji očekuju goste s posebno osmišljenom blagdanskom ponudom i uređenjem. Spomenula bih i Advent na Zrinjevcu, na kojem nas, uz prigodno uređenje, očekuje čak 13 koncerata naših poznatih hrvatskih izvođača i to svakog petka, subote i nedjelje", rekla je direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld na konferenciji za medije prilikom predstavljanja programa.

Motiv ovogodišnjeg Adventa bit će igračke. 

"Ovim adventom željeli smo se vratiti u djetinjstvo. Glavne okosnice su da je on hibridan, održiv i zeleni. U tunelu Grič kazalište Gavella održat će svoje predstave. Na platou Gradec imat ćemo poseban program. Građani će ondje sami moći ukrasiti borove koje će nam posuditi Zrinjevac. S ugostiteljima pokrećemo Jingle Mingles", izjavila je Martina Bienenfeld. 

Bienenfeld je navela da će nastaviti i s prošlogodišnjim uspješno pokrenutim projektom izložbe proširene stvarnosti (AR) koja će koristiti animirane tradicionalne igračke kao motiv ovogodišnjeg Adventa, a bit će postavljene na 10 lokacija u gradu i to u parkovima, trgovima i velikim otvorenim prostorima.

Za vrijeme Adventa održat će se čak 14 glazbenih programa s ukupno 129 koncerata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tvoja reakcija?