Prvi 309 pregleda 19. lipnja 2023.

Aloe vera - kraljica kućnih pripravaka s bezbroj benefita

Canva

Aloe vera, svestrana biljka koju često koristimo u kućnim pripravcima jer ima mnoštvo benefita za našu kosu i kožu

Gel unutar biljke povijesno se koristio u medicinske i kozmetičke svrhe, uključujući zacjeljivanje rana, za pomoć probavi i hidrataciji kože. Iznimno je svestrana pa ne čudi što je danas jedna od najčešće korištenih biljaka.

Hvaljena je kao sredstvo za ublažavanje opeklina od sunca, pomaže zdravoj kosi, zacjeljuje rane, djeluje antibakterijski i smanjuje prhut, piše glamourmagazine.

KOŽA

Najpopularnija primjena ove biljke je zasigurno u pripravcima za kožu. Osim navedenog ublažavanja opeklina od sunca i zacjeljivanja rana, aloe vera pomaže i kod prištića i akni što je povezano s njezinim antibakterijskim djelovanjem. 

 | Autor: Canva Canva

KOSA

Osim što je uspješna u borbi protiv prhuti, aloe vera se može koristiti i u dubinskim maskama za kosu što će sigurno dati dobre rezultate. 

 | Autor: Canva Canva

PREHRANA

Možete jesti sirovi gel aloe vere, ali pazite da ga skinete sa žutog lateksnog dijela biljke koji može imati štetne učinke, osobito u trudnoći. Bolja solucija za konzumaciju aloe vere su svakako suplementi ili već napravljeni sokovi koji sadrže ovu biljku.

 | Autor: Canva Canva

Koristite li aloe veru?

 

 

Tvoja reakcija?