Lemon meringue pita, omiljeni desert s kultnim statusom u američkoj kuhinji, dobila je moderno i jednostavno izdanje. Ovaj put sve prepoznatljive okuse - osvježavajući limun, lagani šlag i hrskave meringue keksiće, spojili smo u čaši. Rezultat je baršunasti puding intenzivnog limunovog okusa koji se priprema za samo 15 minuta. U slast!
SASTOJCI
- gustin (kukuruzni škrob) 0,25 šalica
- šećer 1 šalica
- žumanjak 4 kom
- mlijeko 2 šalica
- limunova korica 1 žlica
- sok od limuna 0,50 šalica
- maslac 2 žlica
- vrhnje za šlag 1 šalica
- limun - kriška 1 kom
- puslice
POSTUPAK
- Pomiješaj gustin i 1 šalicu šećera u srednje velikom loncu. Umuti žumanjke. Dodaj mlijeko i limunov sok i sve dobro izmiješaj. Kuhaj na srednje jakoj vatri, neprestano miješajući, dok se ne zgusne i ne počne lagano krčkati, oko 6 minuta. Dodaj maslac i miješaj dok se ne otopi, oko 1 minutu.
- Procijedi kroz gusto sito u srednje veliku posudu otpornu na toplinu. Umiješaj limunovu koricu. Prekrij površinu pudinga prozirnom folijom kako se ne bi stvorila kožica. Ohladi u hladnjaku najmanje 2 sata, a možeš i do 3 dana unaprijed.
- Izmiksaj slatko vrhnje i žlicu šećera na jakoj brzini dok se ne formiraju srednje čvrsti vrhovi, 1 -2 minute, piše miss7.
- Raspodijeli puding u 4 čaše. Na svaki dodaj žlicu šlaga, krišku limuna i beze-keksiće. Po želji pospi s još malo limunove korice.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.